SONČEN KONEC TEDNA: V nedeljo nekaj več oblakov le na Primorskem in Notranjskem

Slovenija

Danes bo pretežno jasno, dopoldne bo po nižinah v notranjosti marsikje megla in nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 20, na Primorskem do 22 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo pretežno jasno z nekaj jutranje megle po nižinah. Popoldne se bo v hribovitih krajih na zahodu nekoliko pooblačilo. Krepil se bo jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od 2 do 8, ob morju okoli 12, najvišje dnevne od 18 do 23 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo in ponedeljek bo na Primorskem in Notranjskem pretežno oblačno, drugod bo še večinoma sončno. Toplo bo, pihal bo jugozahodni veter.

Vremenska slika: Nad južno Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. V višinah doteka k nam od zahoda bolj suh in postopno toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo prevladovalo sončno vreme, po nižinah v notranjosti bo dopoldne megleno. V soboto bo večinoma sončno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne bo v Furlaniji Julijski krajini, v Istri in v Kvarnerju oblačnost pričela naraščati. Pihal bo jugozahodni veter.

Biovreme: Danes bo vremenski vpliv ugoden.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija