'SONCE' V KOPRU DOSEGLO SVOJO KONČNO VIŠINO: Zdaj sledijo še ta dela (FOTO)

Koper

Parkirna hiša Sonce na območju za poslovnim objektom Barka v Kopru ima vse etaže. Delavci podjetja Makro so v tem tednu z betonažo stropne plošče parkirne hiše zaključili vse konstrukcijske elemente objekta, je na družbenem omrežju Facebook sporočil župan Aleš Bržan. V naslednjih dneh bodo zgradili še klančini, ki povezujeta etaže.

Po županovih besedah se bo investicija nato nadaljevala z dokončanjem instalacij, premazi, odvodnjavanjem in priključki na infrastrukturo. Za konec bodo delavci v parkirno hišo namestili še kovinske fasadne obloge ter uredili njeno okolico. Naložba naj bi bila dokončana do letošnjega avgusta.

Z izgradnjo parkirne hiše Sonce bo Koper pridobil 464 novih parkirnih mest. 24 parkirnih mest bo namenjenih gibalno oviranim osebam, 10 družinam in 48 električnim avtomobilom, od katerih jih bo 12 omogočalo hitro polnjenje. 26 parkirnih mest bo za motorje, varovana kolesnica bo imela 22 mest, za 26 koles bo prostor pokrit.

????V tem tednu so delavci podjetja Makro 5, d. o. o. z betonažo stropne plošče parkirne hiše P+R Sonce zaključili vse...

Objavil/a Aleš Bržan dne Petek, 13. maj 2022

Investicija izgradnje parkirne hiše je ocenjena na 5,5 milijona evrov. Dobre 3 milijone je občina dobila iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb kot nepovratna sredstva. Od tega bo 2,4 milijona sredstev evropskega sklada za regionalni razvoj in 615.000 evrov državnih sredstev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  16 .05. 2022 ob  12: 34
Glede na to, da je garažna hiša v centru zelo prazna, so se potem odločili, da zgradijo še eno ali kako?
Opazovalec |  16 .05. 2022 ob  07: 32
@OlgoF.....lokacija in vse ostalo je OK....Problem je v mentaliteti ljudi ki jim je težko dati 30€ za mesečni abonma in bi radi vsr zastonj. Poznam par ki se vsak dan vozi v službo v Koper, odlične službe in plače hiša v Portorožu, rajši pa si odreže levo roko kot pa da plača teh 50 centov po osebi na dan.......toliko o tem balkanskem razmišljanju
Miura |  15 .05. 2022 ob  09: 00
Hehe, nekateri še vedno žalujejo za stolpom " ala Dubai"..... ( mai contenti).
Olgo Franco |  15 .05. 2022 ob  08: 15
-7
Makro 5 je hišni gradbinec nove garniture. Drugače pa zgrašen projekt kot tudi sama lokacija izvedbe. Odvečen beton- garaža bo 80% časa in prostora prazna.
anton |  14 .05. 2022 ob  16: 30
10
... "vsa čast", ni mi pa jasno kaj delajo izolski politiki, da do danes niso sposobni zgraditi vsaj ene garažne hiše ... žalost zgodovinsko mesto, center, mandrac, povsod pločeviba, še skoraj na kopališču "svetilnik" so avtomobili, žalost, sramujte se in upam, da bo letos na volitvah zmagal kdo, ki bo uredil to stamoto ...