SOMALIJEC PO OBALI KRADEL NA POSEBNO PREDRZEN NAČIN: Podobno je počel tudi na Tržaškem

Kronika

S Policijske uprave (PU) Koper so nas obvestili, da so kazensko ovadili državljana Somalije, ki je utemeljeno osumljen storitve več premoženjskih kaznivih dejanj. Po zaslišanju pri preiskovalnemu sodniku je bil zanj odrejen pripor.

Operativno-komunikacijski center PU Koper je 30. avgusta ob 1.23 prejel klic občanke iz Kolombana, da je iz njihove hiše stekel neznani moški. Isti dan so prejeli še klic občanke z območja Ankarana, da je v njeno hišo prišel neznanec in ji ukradel denar.

V nadaljevanju so policisti Policijske postaje Koper, v sodelovanju s policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov Koper, na območju Kolombana izsledili moškega, 25-letnega državljana Somalije, z urejenim statusom v Italiji. Storilcu je bila odvzeta prostost.

Pri preverjanju okoliščin prijavljenih kaznivih dejanj je bilo najprej ugotovljeno, da je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja velika tatvina izvršena na posebno predrzen način. V nadaljnji preiskavi je bilo ugotovljeno, da je državljan Somalije od junija 2021 do vključno 30. avgusta letos nedvomno izvršil skupno šest kaznivih dejanj, v nekaj primerih pa je bil s kraja pregnan. Oškodovancem je ukradel nakit in denar. Italijanski varnostni organi, s katerimi so kriminalisti sodelovali v preiskavi, so sporočili, da so istega osumljenca obravnavali za podobna dejanja na območju Trsta z okolico.

Osumljeni je bil v torek, 31. avgusta, s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zanj odredila pripor.

"Zahvaljujemo se vsem občankam in občanom, ki so policistom v fazi preiskovanja kaznivih dejanj nudili dodatne informacije. Te so znatno pripomogle k razjasnitvi vseh okoliščin, tudi na podlagi teh informacij pa je bil za osumljenega odrejen pripor," so še sporočili s PU Koper. Vse, ki bi imeli glede tovrstnih dejanj dodatne informacije ali podobnih kaznivih dejanj niso prijavili, pa prosijo, da o tem čim prej obvestijo Policijsko postajo Koper ali pokličejo na številko 113.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  01 .09. 2021 ob  15: 26
Auslander RAUS!