ŠOLARJI POTREBUJEJO VEČ JUTRANJEGA SPANCA: Katera ura je idealna za začetek pouka?

Trendi

Guverner ameriške zvezne države Kalifornija Gavin Newsom je podpisal zakon, po katerem večina srednjih šol v državi od šolskega leta 2022/2023 ne bo smela začeti pouka pred 8. uro oz. 8.30. Zakon ima tako podpornike kot nasprotnike, saj je doslej večkrat propadel.

Razlog za zakon je mnenje, da se bodo mladostniki lažje in več učili, če bodo naspani. Pediatri in zdravstvena združenja poudarjajo, da je bilo na to temo izvedenih že dovolj študij, ki dokazujejo, da več spanja prinaša boljše učne rezultate.

Učiteljski sindikati pa menijo, da bi morali o času začetka pouka odločati šole ali šolska okrožja glede na potrebe in zmogljivosti. Sprememba bo povzročila spremembe glede avtobusnih prevozov in zapletla življenje staršem, ki sami vozijo otroke v šole. Trpele bodo tudi izvenšolske dejavnosti po pouku.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  19 .10. 2019 ob  21: 39
Bolj kot spanec naj rajsi dobro premislijo o solskem programu ki ga bodo izbrali kasneje..
Solstvo fakultete ponujajo sluzbo uciteljem z katero lahko zivijo v okviru normalnega zivljenja,ne zanima pa jih kaj bo student z to izobrazbo pocel v zivljenju in ali je sploh potreba po tem poklicu v realnosti,prepuscen je sam sebi ce sploh lahko primerjamo z vojsko in policijo ki nudi studentom takojsnjo zaposlitev.
Seveda propaganda oz.reklama je zelo mocna in cez leto se bolj utrdijo to prepricanje ucencem.
Po koncanem studiju pa na zavod za zaposlovanje,morda v luko koper,karkoli samo da prezivis oz.da imas delo.
Biznis je biznis,placal sem v merkurju lonec za joto,zdej se pa morem sam znajt kako jo naredit,lahko bo okusna lahko pa da bom lonec vrgu stran
Stric iz ozadja |  19 .10. 2019 ob  15: 08
Popolno zavajanje: Ni vprašanje JUTRANJEGA spanca ampak primernega časa spanja. Naj gredo prej spat, pa bo vsega dovolj....