ŠOKANTNO: Tudi Slovencem znana tržnica Arizona pogorela do tal (VIDEO)

Kronika

V požaru, ki je izbruhnil v zgodnjih jutranjih urah, je povsem zgorela tržnica v občini Gradačac v BiH, znana po imenu Arizona, je potrdila lokalna policija. Tržnico so po koncu vojne v BiH na meji med Federacijo BiH in Republiko srbsko postavili z namenom povezati zaradi konflikta ločene ljudi.

Ognjeni zublji so zgolj v nekaj urah uničili več sto stojnic in trgovin, kjer so trgovci prodajali različno blago, od prehrambenih izdelkov in oblek do bele tehnike. Požar je tržnico uničil že leta 2016, nato pa so jo obnovili. Gasilci so bili o požaru obveščeni okoli 3. ure zjutraj in so na prizorišče nemudoma poslali vse razpoložljive ekipe iz Gradačca in bližnjih mest, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Strokovnjaki bodo sedaj poskušali ugotoviti vzrok požara in oceniti škodo, ki bi lahko po poročanju Hine znašala več milijonov evrov.

Tržnica Arizona Nova gradačačka pijaca 14.04.2019

Posted by Stranica za mamu i tatu on Saturday, April 13, 2019

Tržnica Arizona je bila vzpostavljena po vojni v BiH v sektorju, ki je bil pod nadzorom ameriških enot iz tedanjih mednarodnih mirovnih sil Ifor. Njena postavitev je bila prvi korak v prizadevanjih za vzpostavitev komunikacije med ljudmi z obeh strani nekdanje bojne črt in preko trgovine spodbuditi integracijo v državi, še navaja Hina.

Gradačačka pijaca-Arizona, 14.04.2019.

Ponovo požar na Gradačačkoj pijaci.

Posted by Gradačac on Sunday, April 14, 2019

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija