ŠOKANTNO RAZKRITJE V IZOLSKI BOLNIŠNICI: S ponarejeno diplomo dobila službo kot zdravnica!

Izola

V Splošni bolnišnici (SB) Izola je pripravništvo opravljala zdravnica s ponarejeno diplomo mariborske medicinske fakultete. Njen mentor je opazil, da ima pomanjkljivo znanje, in obvestil zdravniško zbornico. Policija o zadevi vodi predkazenski postopek, poroča POP TV.

Lažna zdravnica se je s ponarejeno diplomo brez težav vpisala v register pri zdravniški zbornici in izpolnila vlogo za opravljanje pripravništva, nato pa je v izolski bolnišnici dobila službo kot zdravnica. Njen mentor je opazil, da ne dohaja kolegov in ne zna osnov, ki bi se jih naj naučila na medicinski fakulteti. O tem so obvestili zbornico, ki je preverila njeno diplomo.

"Drži, Splošna bolnišnica Izola je v njenem delu opazila velike pomanjkljivosti v znanju," je povedala vršilka dolžnosti pomočnice direktorja za pravne zadeve v SB Izola Mojca Tušek. "Zdravniška zbornica Slovenije je po tem sprejela vse nadaljnje postopke in kmalu sporočila, da prekinja to odločno," je še dodala.

V izolski bolnišnici naj bi delala tudi kot medicinska sestra

Na zdravniški zbornici so za POP TV pojasnili, da so bili 2017 res obveščeni o tem primeru in da so takoj začeli z obnovo postopka. Ta je pokazal, da se je oseba na pripravništvo prijavila s ponarejeno diplomo domnevno mariborske fakultete. Po neuradnih informacijah tam sploh ni študirala. Pred tem naj bi delala kot medicinska sestra, tudi v bolnišnici Izola, česar pa tam niso mogli potrditi. Zdaj v izolski bolnišnici ne dela več, ne kot zdravnica ne kot medicinska sestra, je potrdila Tuškova.

Na zdravniški zbornici so še pojasnili, da morajo sedaj vsi novi člani pokazati originalne listine o izobrazbi. O primeru sicer niso obvestili ministrstva za zdravje in medicinske fakultete, so ga pa prijavili policiji. Ta je za POP TV potrdila, da o zadevi vodi predkazenski postopek, ki je v zaključni fazi. Za kaznivo dejanje ponarejanja listin je predpisana kazen do dveh let zapora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  21 .02. 2019 ob  16: 05
-2
Tako nekak deluje naše zdravstvo...sami šarlatani
solinar |  21 .02. 2019 ob  07: 07
V bolnici več ne dela ne kot zdravnica in ne kot sestra. Kje pa jejQuery112308570990365946296_1550729003125?
Da ni slučajno v priporu ali je pa mogoče šla nazaj v svoje kraje in je živi bog ne najde več.