ŠOKANTNA NOVICA IZ POSTOJNE: Vzgojitelji naj bi ukrajinske sirote lasali in brcali

Slovenija

Na Centru za socialno delo (CSD) v Postojni so prejeli več anonimnih prijav, da naj bi se vzgojitelji ukrajinskih sirot, ki so nastanjene v Slavini pri Postojni, fizično znašali nad otroki, je poročala TVS. Za zaposlene, ki so prišli v Slavino skupaj z otroki iz Ukrajine, so organizirali delavnice o ničelni toleranci do nasilja v Sloveniji.

Po neuradnih podatkih, ki so jih pridobili na na TVS, naj bi vzgojitelji otroke lasali in brcali. Na Centru za socialno delo v Postojni so potrdili prejem anonimnih prijav.

Kristina Zadel Škrabolje iz notranjsko-primorskega CSD je za TVS pojasnila, da naj bi nasilje nad otroki izvajalo osebje oz. zaposleni v Slavini. Po njenih navedbah so na podlagi tega takoj začeli postopek ugotavljanja ogroženosti otrok. Zadevo po navedbah televizije preiskuje tudi policija.

Kot navaja televizija, so zaposleni prišli v Slavino skupaj z otroki iz ukrajinske sirotišnice, po prejetju prijav pa je CSD takoj organiziral delavnice zanje. Slednje potekajo te dni. V okviru delavnic jih poučujejo o ničelni toleranci do nasilja v Sloveniji.

"S prijavami sem bila seznanjena in sem jih prenesla vodstvu ter se z njimi tudi pogovarjala o tem. Težko komentiram, ker so zelo kontradiktorna mnenja, navedena v prijavi, in tem, kar predstojnica meni oziroma zazna," pa je za TVS povedala skrbnica projekta nastanitve sirot Cvetka Kernel.

Po neuradnih podatkih so na TVS tudi izvedeli, da naj bi zaposleni zavračali pomoč strokovnih delavcev in vključevanje otrok v slovenske vrtce. Večina od 20 otrok je sicer starih do štiri leta, najstarejši pa ima sedem let, še navaja medij.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  09 .07. 2022 ob  12: 54
17
@Miura
Lahko bi začeli s tistim, ki nas uči pameti. Menda sliši na ime Zelenski.
kokodek |  09 .07. 2022 ob  12: 44
črni humor: za razliko od vseh ostalih beguncev, jih sprejemamo odprtih rok, ker imajo isto kulturo kot mi, haha, ma ni smešno!!!!
Miura |  09 .07. 2022 ob  10: 13
16
"Vzgojitelje", ki to niso, strogo kaznovat, objavit njihova imena, tako, da jih javnost spozna .....primitivce