ŠOKANTNA NEDELJA ZA KOPRSKE POLICISTE: Odjeknil strel, v gozdu našli truplo 21-letnice

Kronika

Včeraj so imeli policisti Policijske uprave (PU) Koper nevarno delo v povezavi z ilegalnimi migranti. Odjeknil je tudi strel, v gozdu pa so našli truplo.

Včeraj ob 2.34 so policisti na Šmarski cesti od Padne proti Kopru ustavljali avtomobil znamke Fiat bravo, italijanskih registrskih oznak, a voznik na znake policista ni ustavil in je z vožnjo nadaljeval. Pri odcepu za staro Šmarsko cesto je voznik ustavil in peš zbežal s kraja, v avtu pa so ostali štirje državljani Bangladeša, ki so v Slovenijo vstopili na nedovoljen način in so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito. Kljub pregledu terena policisti voznika niso izsledili.

Prav tako včeraj, in sicer ob 4.40, so policisti v Dragonji ustavljali voznika kombiniranega vozila italijanskih registrskih številk, ki je trčil v službeno vozilo policije. Policist, ki je bil takrat že izven vozila, je voznika skušal ustaviti, takrat pa je voznik trčil še v policista. Policist je zaradi odvrnitve neposrednega napada izstrelil opozorilni strel. Kljub temu je voznik kombija s kraja odpeljal, intenzivno iskanje voznika pa še poteka. Kombi so namreč kasneje našli, v njem voznika ni bilo, je pa v njem prevažal 17 oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo. Slednji so bili prijeti na kraju, vsi pa so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito.

Koprski kriminalisti so opravili ogled in zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni oseb ter prepovedanega prehajanja meje. V zvezi z dogodkom pa bo, kot je predpisano v zakonu, ki določa naloge in pooblastila policije, imenovana komisija, ki bo raziskala okoliščine uporabe prisilnega sredstva v obliki opozorilnega strela.

Ob 9.48 pa so na OKC PU Koper dobili obvestilo, da so na ReCO Pazin prejeli več klicev tujca, ki se nahaja nekje v gozdu nad Rakitovcem in potrebuje pomoč. V smeri Rakitovca so bili zato poslani policisti. Ob 13.05 pa je na interventno številko policije 113 poklical še moški, ki je sporočil, da je našel dve ženski na hribu Mali Grižan, od katerih je ena mrtva.

Policisti so ugotovili, da sta bili državljanki Nepala stari 21 in 40 let del skupine petih oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo. Zaradi slabega zdravstvenega stanja 21-letne državljanke Nepala sta zaostali za skupino. Policisti in kriminalisti so opravili ogled kraja, vendar sumljivih okoliščin niso ugotovili. O ugotovitvah bodo policisti obvestili pristojno tožilstvo v Kopru. Na kraju je zdravnica za umrlo odredila sanitarno obdukcijo. 40-letna državljanka Nepala pa je v postopku zaprosila za mednarodno zaščito.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  21 .11. 2022 ob  15: 37
20
Dokler bodo kazni za te “švercerje” tako blage, se bo problematika nadaljevala. Vsakega prijetega bi morali obdolziti napada na suverenost drzave in kaznovati temu pristojno, pa bodo dvakrat razmislili preden bodo spet svercali tujce v RS.