ŠOKANTEN PRIZOR NA MEJNEM PREHODU DRAGONJA: Ko so odprli prtljažnik, so med drugim zagledali tudi otroka (FOTO)

Kronika

V soboto ob 10.55 so policisti na mejnem prehodu Dragonja pri vstopu osebnega avtomobila, hrvaških registrskih tablic, iz Hrvaške v Slovenijo, odkrili, poleg voznika in sopotnika, še štiri tujce. Vozila je 33-letna državljanka Nemčije, z urejenim statusom bivanja v Švici, sopotnik je bil 25-letni državljan Francije. V prtljažnem delu vozila je bila skrita turška družina, moški, ženska in otrok, drugi otrok pa je bil na zadnjem sedežu v vozilu. Ti niso posedovali veljavnih listin za vstop v Slovenijo. Voznici in sopotniku sledi kazenska ovadba, državljane Turčije pa so odpeljali v center za tujce. Postopki še potekajo, so sporočili s PU Koper.

Na območju PU Koper so od petka do danes, do 6. ure, obravnavali 89 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo. PP Ilirska Bistrica je obravnavala 61 oseb, PP Koper 13, PP Kozina osem, PP Piran štiri, PPIU Koper dve in PP Sežana eno osebo.

V petek so policisti ob 10.40 v Ilirski Bistrici ustavili osebni avto Renault megane, makedonskih registrskih tablic. V vozilu so bili trije ilegalni migranti, en državljan Afganistana in trije državljani Eritreje. Voznik in sopotnik, državljana Makedonije, sta kazensko ovadena zaradi nelegalnega sprovajanja, so še zapisali na PU Koper.

Prometne nesreče

V petek ob 14. uri se je na cesti Koper–Glem prevrnil 40-letni Koprčan z osebnim avtomobilom.  Policisti  so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, hitri test pa je bil pozitiven na opijate. Poleg tega je vozilu potekla registracija. Avto so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 12.20 je peljal po cesti Klanec–Brestovica 49-letni voznik osebnega avtomobila z lahkim priklopnikom. Na tem je med vožnjo sedel njegov 23-letni sin, ki je padel s priklopnika in si poškodoval glavo. Sledi plačilni nalog.

Včeraj ob 13.56 so bili policisti obveščeni o hujši prometni nesreči pri Postojni. 37-letna Postojnčanka je vozila po glavni cesti Zagon - Predjama in zavijala v levo na parkirišče k prireditvenemu prostoru lokala, pri tem pa je izsilila prednost 34-letnemu kolesarju, ki je pripeljal nasproti, po klancu navzdol. Kolesarja iz Postojne so odpeljali v ZD Postojna, nato pa s helikopterjem v UKC Ljubljana. Povzročiteljici sledi kazenska ovadba.

Ob 21.44 je v Ankaranu zaradi vožnje preblizu robu vozišča padla 33-letna voznica mopeda. Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v izolsko bolnišnico. Odrejen ji je bil strokovni pregled.

Na znake policistov ni ustavil, drugega voznika pridržali

V soboto ob 2.40 so policisti na območju PP Kozina sledili osebnemu avtomobilu BMW, nemških reg. tablic, ki na znake policistov ni ustavil. Ustavili so ga v Kozini. Voznik je bil 61-letni državljan Nizozemske, izveden je bil prekrškovni postopek in izrečena globa.

V nedeljo ob 13.30 so policisti v Prestranku ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima izpita, alkotest pa mu je pokazal 0,71 mg/l. Vozilo so mu zasegli, ker se med postopkom ni umiril, so mu odredili pridržanje.

Pes pokončal kokoš

Včeraj dopoldan je pri Sv. Antonu lovski pes pokončal domačinu kokoš in poškodoval gos. V nadaljevanju bodo policisti zbirali obvestila o lastništvu psa in zoper lastnika izvedli hitri postopek.

Vlomi in kraje

Pri Ankaranu, v vinogradu, je v petek nekdo vlomil v parkiran osebni avto, lastniku pa ukradel moško torbico z denarjem in dokumenti ter jakno.

V lucijskem kampu je nekdo v petek vlomil v prikolico in od tam ukradel indukcijsko ploščo, grelec za vodo, kuhinjske nože in dva kompleta posteljnine. Kasneje so policisti prejeli še eno prijavo o vlomu v prikolico v istem kampu. Iz te pa je storilec odnesel moško gorsko kolo znamke Wheeler, prehrambne izdelke, kuhinjski nož in blazine za stole, v skupni vrednosti približno 500 evrov.

V Izoli je nekdo v soboto iz odprte omarice pred večstanovanjsko zgradbo ukradel 16 parov čevljev, v skupni vrednosti približno 1000 evrov. V Izoli so vlomili tudi v gostinski lokal in ukradli 250 evrov gotovine.

Pri Hruševju je nekdo v soboto na parkirišču vlomil v tri osebne avtomobile. Iz enega je ukradel 40 evrov, iz drugega 250 evrov, iz tretjega pa nič. Policisti zbirajo informacije.

V vasi Studenec pri Postojni je v nedeljo nekdo vlomil v hišo. Odnesel je večjo vsoto denarja in nekaj zlatnine. Zadeva se še preiskuje.

V Seči je nekdo iz garaže ukradel gorsko kolo znamke Btwin, črne barve, vredno 300 evrov.

V Fiesi so včeraj vlomili v osebni avto in ukradli žensko torbico Desigual, slušalke, dva polnilca Huawei, denarnico z dokumenti in karticami, dve bančni kartici, potovalno torbo Loto z oblačili, prenosni računalnik znamke Lenovo ter prenosni računalnik znamke HP.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  09 .10. 2019 ob  04: 57
Od Kozine do Jelsan se ti lahko zgodi da med nabiranjem kostanja preplasis iz grma par beguncev.Ograja pusca...
Zanimiva nasa politika...me spominja na varnostni ukrep ki so ga dali postarjem v primeru napada.Bila je taka crna napravica ki ce si povleku zankico je zacela piskat.