ŠOKANTEN POSNETEK POLICIJSKEGA NASILJA: Zaradi kršenja ukrepov brutalno pretepli mladeniča (VIDEO)

Kronika

V nedeljo je portal Pogled.ba objavil video, ki je bil po njihovih besedah ​​posnet v Mostarju in na katerem je razvidno, kako policisti na vhodu v stavbo pretepajo mladeniča. Mladenič naj bi se v soboto okoli 23. ure vračal v stanovanje in kršil policijsko uro.

"Po pretepu so ga odpeljali na mostarsko policijsko postajo, kjer je bil obsojen zaradi kršitve policijske ure. Nato je brez zdravniškega pregleda ob polnoči sam odšel domov. Potem ko se je mladenič doma slabo počutil, se je prijavil na Center za urgentno medicino SKB Mostar, kjer so identificirali njegove poškodbe," je zapisano v sporočilu, ki ga je prejelo uredništvo portala Pogled.ba.

Poleg nadzornih kamer na vhodu v stavbo so prizorišče pretepa posneli najemniki iz sosednjega vhoda.

Po najnovejših informacijah sta bila omenjena policista nemudoma odstranjena z dolžnosti, sprožena pa je tudi notranja preiskava, ki je raziskala vse vidike takšnega ravnanja in ugotovila obstoj elementov kazenske odgovornosti.

Na ministrstvu za notranje zadeve pojasnjujejo, da so začetne informacije o dogodku posredovali pristojnemu tožilstvu hercegovačko-neretvanske županije. Poudarjajo, da za takšne ljudi ni prostora v policijskih vrstah.

"Nasilni policisti so bili odstranjeni iz službe, zoper njih je uvedena preiskava," je potrdil tudi tiskovni predstavnik ministrstva za notranje zadeve hercegovaško-neretvanske županije Ljudevit Marić. Na omenjeni videoposnetek se je odzval tudi župan Mostarja Mario Kordić, ki je "ostro obsodil neprimerno vedenje in brutalno vedenje policistov".

Kot neuradno poroča 24sata, je omenjeni mladenič v stabilnem zdravstvenem stanju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  12 .04. 2021 ob  12: 54
-10
Zanima me kdo bo odgovarjal za nastalo škodo v gospodorstvu, ki je nastala najprej zaradi takih bedakov in predcsem zaradi nesposovnwga sodatva? Če bi se ljudje oz. stoka držala reda bi danes obstalo veliko podjetij, tako pa....važno da odgovarjajo policaji. Samo vi igrajte igro s prstom "kdo je kriv" Narod se mi niti malo ne smili...pocrkale bosze vi vsi od lakote...bedniki nevaspitani
ManofSteel |  12 .04. 2021 ob  12: 50
-11
Zanimivo, da niste prikazali posnetek pred prijetjem. Saj je razvidno, da se je en policist dobro razbil sodeč po roki in nogi za kazero se non stop oprijema in čisti. Da ni slučajno "najstnik" bežal pred policisti pa pol ste samo prikazali tisto kar vam medijem istreza?! Sicer pa dobil dve tri čuške i verjamem, da je to veliko bolj poučno od ene besede za katero se ti vsak smeji v face. Pravolno
kokodek |  12 .04. 2021 ob  11: 54
tudi med policisti so budale!!!! še večje postanejo, ko jih oblast hujska proti ljudem, kar se dogaja pri nas....