ŠOKANTEN DOGODEK NA PARKIRIŠČU: Privezan pes napadel triletno deklico

Kronika

V soboto okoli 11. ure je prišlo na parkirišču zahodno od vhoda v zagrebški park Maksimir do napada belgijskega ovčarja na triletno deklico. Grozljivemu dogodku je bilo priča okoli dvajset občanov, eden izmed njih je Saša P., ki je psa skušal tudi z brcami prisiliti, da deklici ne zada hujših poškodb.

"Ravno sem parkiral avto in šel z ženo in otrokom ven, ko sta avto parkirala nedaleč od nas. Izstopila sta mož in žena z deklico, ki ju je žena prepoznala kot naše nekdanje sosede s Kajzerice. Nenadoma se je zaslišal krik: "Pusti! Izpusti!" Ne spomnim se točno vseh podrobnosti," je dogajanje za Jutarnji list opisal Saša P.

"Sprva sem mislil, da je nek avto otroka zataknil med parkirane avtomobile. Ko sem se približal, sem videl mamo, ki drži deklico na tleh, oče pa poskuša odpreti psu čeljust in preprečiti, da bi jo ta spet ugriznil. Psa sem večkrat močno brcnil v rebra. Trajalo je morda minuto ali dve, dokler ga nismo ločili od deklice," je nadaljeval očividec.

BONUS VIDEO: Preverili smo, kako prenašamo vročino v razgretem avtomobilu

Po njegovih besedah je nato prišla zdravnica, ki je pogledala deklico. Ta je krvavela iz trebuha, starši pa so jo nato odpeljali v bližnji KBC na Rebru. Na kraj je kmalu potem prišel prijatelj dekličinih staršev in Saši P. dal njihovo številko. Včeraj je prejel klic očeta deklice, ki mu je povedal, da so jo odpustili iz bolnišnice in da poškodbe na srečo niso bile hude.

Sogovornik je za Jutarnji list dejal tudi, da je bil pes, ki je napadel deklico, privezan na povodec. A ta je bil dovolj dolg, da je pes lahko dosegel in napadel otroka. Šokiran je bil tudi lastnik psa, ki je nanj kričal in ga tepel, a je bilo za vse prepozno, saj je izgubil nadzor in napadel otroka. Zakaj je do tega prišlo, ni jasno.

Na zagrebški policijski upravi o dogodku včeraj pred poldnevom še niso imeli informacij o dogodku, predvidoma zato, ker še niso prejeli bolnišničnega poročila.

"Po tem šokantnem dogodku sem se s soprogo in dveletnim otrokom sprehodili po parku in 70 odstotkov psov ni bilo na povodcu. Nikjer ni bilo policije in redarjev, čeprav je to park, kjer bi morali biti stalno prisotni. Enako je na Jarunu. Sam imam dva psa, ki sta na sprehodu vedno na povodcu. Ko pa opozorite lastnika odvezanega psa neke nevarne pasme, tvegate konflikt in salvo žalitev," je še opisal Saša P. in vprašal, "koliko otrok mora še nastradati podobno kot ta deklica?"

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija