ŠOK NA OŠ ŠMARJE PRI KOPRU: S kladivom napadel učenca, imel tudi seznam oseb, ki naj bi jih nameraval ubiti

Kronika

Včeraj je na OŠ Šmarje pri Kopru prišlo do pretresljivega dogodka. Učenec naj bi s kladivom napadel drugega učenca in mu povzročil poškodbe glave, smo neuradno izvedeli. Napadalec naj bi imel tudi izdelan seznam z imeni učencev in učiteljev, ki naj bi jih nameraval "pobiti". Na novega leta dan naj bi nekateri učenci od njega prejeli sporočila, da jih bo "vse pobil".

Po neuradnih informacijah naj bi učenec OŠ Šmarje pri Kopru včeraj prinesel v šolo kladivo in z njim napadel drugega učenca. Sledil naj bi mu na stranišče, kjer je nato prišlo do napada. Napadalec naj bi imel tudi izdelan seznam, na katerem so imena učencev in učiteljev, ki naj bi jih nameraval "pobiti".

Med učenci naj bi se razvedelo, da je omenjeni na dan novega leta, torej v nedeljo, nekaterim učencem poslal sporočilo, da jih bo "vse pobil". Starši naj bi o tem obvestili šolo in Center za socialno delo. Štiri dni kasneje pa je prišlo do napada s kladivom na šolskem stranišču.

Fotografija je simbolična.

Starše je zajela panika in velik strah zaradi varnosti njihovih otrok. Da bi preverili informacije, ki smo jih dobili, smo se obrnili na vodstvo šole in na koprsko policijsko upravo. Gre za vpletene otroke oziroma mladoletne osebe, kjer je varnost osebnih podatkov na najvišjem nivoju.

Ravnatelj OŠ Šmarje pri Kopru, Simon Dražič, nam je zaenkrat posredoval le sporočilo, ki ga je po dogodku poslal staršem učencev. "Ker so v dogodek vpleteni mladoletni otroci in preiskava še poteka, vam bom ostale informacije posredoval kasneje, po pogovoru s policijo," je povedal Dražič. Njegov dopis staršem objavljamo v celoti:

Spoštovani,

danes se je, žal, na naši šoli zgodil hujši incident, v katerem je bil poškodovan en otrok. Takoj po zaščiti poškodovanega otroka so bili o dogodku nemudoma obveščeni reševalci, policija, starši vpletenih otrok in Center za socialno delo.

V reševanje situacije so bili ves dopoldan vključeni strokovni delavci šole, policisti, socialna delavka Centra za socialno delo, reševalna služba in zdravniki. Vsi udeleženi so se odzvali hitro in temeljito pristopili k reševanju. Vsem vpletenim se zahvaljujemo za strokoven in človeški pristop.

Radi bi vam sporočili, da je poškodovani otrok že v domači oskrbi. Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo tudi staršema tega otroka za izjemno pozitiven pristop k reševanju nastale situacije. Otrok, ki je poškodbo povzročil, je umaknjen iz šole in tudi iz domačega okolja.

Danes smo v sodelovanju s policistko izvedli razgovore z učenci od 6. do 9. razreda in jim pojasnili dogajanje, da bi jih pomirili. Pogovore z njimi bomo nadaljevali tudi v prihodnjih dneh in jim nudili vso potrebno pomoč. Otroke smo seveda pozvali, da se o vsem tem pogovorijo tudi z vami. Istočasno se z zunanjimi institucijami že dogovarjamo za psihološko podporo otrokom in za pomoč policije, prav tako v obliki razgovorov. O vsem vas bomo sproti obveščali.

Naša prva skrb je varnost vaših otrok in zagotavljamo vam, da bomo strokovni delavci šole, tudi s pomočjo zunanjih strokovnjakov, naredili vse, da se bodo vaši otroci na naši šoli ponovno počutili varne.

Želim vam miren večer.

Lep pozdrav, ravnatelj Simon Dražič

Za pojasnila smo se obrnili tudi na koprsko policijsko upravo. "Potrjujemo, da je bila policija s strani vzgojno-izobraževalne institucije obveščena o dogodku z elementi nasilja, v katerem je bil en otrok lažje telesno poškodovan. Glede na to, da gre za vpletenost otrok, ter občutljive podatke, podrobnosti ne moremo razkrivati," so sporočili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  07 .01. 2023 ob  12: 31
Včasih je bolje ne napisati nič kot lagati. Če bi kdo imel nekaj poštenja bi povedal resnico. Berite izjavo ravnatelja med vrsticami. Družina se je tam preselila nekaj let nazaj in so zelo problematični. Ta otrok je v šolo nosil tudi nož. To znajo vsi ampak se sprenevedajo.
Prognostik |  06 .01. 2023 ob  18: 12
-19
Regionalci preveč se vam mudi in delate napake. Osnovnošolec ni sposoben narediti seznama ljudi jih potem po vrsti pobijati. Ste zlonamerni in izprijeni izmečki. Fuj.
alfa |  06 .01. 2023 ob  14: 36
38
mene bolj zanima ZAKAJ so pristojni čakali 4 dni oziroma dokler
se ni kaj zgodilo
nylarazgotra |  06 .01. 2023 ob  13: 34
39
Dogodek je sigurno zelo težek in resen ampak potrebno bi bilo videti kaj je bilo v ozadju. Mogoče so sošolci grdo z njim ravnali, drugače si ne predstavljam zakaj bi torej fant ciljal prav na sošolce. Mogoče pa ima resne psihične težave. Razumljivo da starši so se ustrašili za svoje otroke, upam tudi, da so svoje otroke vzgojili tako da se niso norčevali z omenjenim sošolcem.
va cagar |  06 .01. 2023 ob  12: 47
29
in kaj je delalo vodstvo šole in csd 4 dnijQuery112305859025463391421_1673005611350?!
Stiv Rivs |  06 .01. 2023 ob  12: 32
49
Naj bi imel seznam ljudi, ki naj bi jih imel namen "ubiti".
Naj bi se razvedlo..

Ma kaj je to napisal kak novinar ali kak bebec v kafiču ?
Taka huda novica mora biti preverjena in s temi "naj bi" samo ustrahujete ljudi.
Torej objavljate nepreverjene novice, kar ni novinarstvo.