ŠOK MED ZAUPNO VIDEOKONFERENCO: Napako ministrice izkoristil nepovabljen gost

Svet

Nizozemski novinar se je po varnostni napaki ministrice Ank Bijleveld lahko vključil v zaupno videokonferenco obrambnih ministrov članic EU v petek. Ministrica je namreč na Twitterju objavila svojo fotografijo, kako sodeluje na zasedanju, pri tem pa objavila tudi svojo tajno kodo za sodelovanje na videokonferenci.

Pozoren opazovalec je na fotografiji opazil pet od šestih številk kode in o tem obvestil televizijo RTL. Ta je iz posnetka razbrala še šesto številko, nato pa se je njihov novinar Daniel Verlan lahko vključil v videokonferenco obrambnih ministrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Visoki predstavnik EU za skupno zunanjo in varnostno politiko Josep Borrell je bil šokiran, ko se je novinar vključil v zasedanje in ga je vprašal, kdo je. "Sem novinar iz Nizozemske," je sporočil ter se nato opravičil za motenje, potem ko ga je Borrell obvestil, da se je vključil na zaupno zasedanje. Novinar je nato videokonferenco zapustil.

Nizozemski premier Mark Rutte zaradi dogodka in ravnanja ministrice ni bil zadovoljen, še poroča dpa. "To še enkrat več kaže, da se morajo ministri zavedati, kako pozoren je treba biti s Twitterjem," je dejal.

Obrambno ministrstvo se je za napako opravičilo, fotografijo pa izbrisalo. Bijleveldova je sicer trenutno v samoizolaciji in je hotela s fotografijo izza domače mize hotela pokazati javnosti, da je še vedno aktivna, še navaja dpa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija