SOFTIĆEVA IN STARMAN OSTAJATA NEPOKLICNA PODŽUPANA: Na podžupana italijanske narodne skupnosti bo treba še počakati

Koper

Koprski župan Aleš Bržan je včeraj za podžupana ponovno imenoval Janeza Starmana in Jasno Softić, oba z Liste Aleša Bržana, ki bosta funkcijo opravljala tudi v novem mandatu nepoklicno, kot do sedaj.

Podžupanja Jasna Softić je pooblaščena, da nadomešča župana v primeru njegove odsotnosti ali zadržanosti, podžupan Janez Starman pa je zadolžen za pravne zadeve, izvensodno reševanje sporov in vodenje projektov.

Softićeva sicer vodi oddelek za trženje in marketing Javnega zavoda za šport. Starman je dolgoletni odvetnik, predsednik Odvetniške zbornice Slovenije in mediator pri Okrožnem sodišču v Ljubljani ter koprskem okrožnem sodišču.

Po statutu koprske mestne občine mora biti podžupan tudi pripadnik italijanske narodne skupnosti, imenovan izmed članov občinskega sveta. Bržan ga bo imenoval po ustanovni seji sveta Samoupravne italijanske skupnosti Koper. V občinski svet so bili v tem mandatu sicer imenovani Alberto Scheriani, Roberta Vincoletto in Mario Steffè.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  14 .12. 2022 ob  16: 54
Ste vedeli, da je Marjetica, ki vam mastno zararčuna za vse storitve v letu 2020 pridelala skoraj EN MILIJON EVROV MINUSA?
Istriano |  14 .12. 2022 ob  16: 52
Ne pozabiti razdeliti funkcije in službe ljudem z neprimerno oziroma nezadostno izobrazbo in brez izkušenj!!!! Še en benzinaio bi gotovo čudovito vodil npr. Obalne lekarne, pa enega body builderja za direktorja Rižanskega vodovoda. Kaj ne bi bilo krasno? Samo, da so naši k. te gleda za izobrazbo, še osnovna šola je zadosti za voditi Marjetico, saj je itak ves čas v minusu...
Fošina |  14 .12. 2022 ob  16: 10
12
Koper bo še naprej brez profesionalnega podžupana, me zanima, če bo Piran še naprej rabil tri profesionalne :)