ŠOFER KOPRSKEGA AVTOBUSA "VISI NA TELEFONU": Ste ga tudi vi opazili in kaj lahko storite?

Koper

Uporabnik Facebook strani Promet za Obalo, ki je namenjena prometnemu servisu, je včeraj opozoril na mladega voznika koprskega mestnega avtobusa, ki med vožnjo neprestano uporablja telefon. Kot je zapisal, dela ob cesti, kjer se dnevno pelje mimo več kot 300 avtobusov.

Slika je simbolična.

Dogodek se je odločil javno obelodaniti, ker se omenjeni voznik mestnega avtobusa s telefonom v roki vozi mimo njega vsak dan in to večkrat dnevno. Po navedbah iz zapisa na Facebooku, naj bi včasih telefoniral z levo roko, včasih pisal sporočila, brskal po spletu ali igral igrice. In to en in isti šofer.

Kot odgovarjajo iz družbe Arriva Dolenjska in Primorska, je uporaba telefonov v njihovem podjetju strogo prepovedana. S pravili so seznanjeni vsi vozniki. "Interni dokumenti vključujejo postopke, ki predvidevajo tako pogovore z vozniki kot tudi opozorila in strožje ukrepe. Kljub vsem ukrepom, ki jih sprejmemo, pa se žal še vedno dogaja, da posamezniki kršijo predpise. Žal vseh tovrstnih prekrškov nimamo dokumentiranih, prav tako niso vedno prisotni naši kontrolorji, ki bi lahko o tem pričali," pravijo v Arrivi Dolenjska in Primorska. Očividcem zato predlagajo, da o tovrstnih kršitvah obvestijo policiste, ki lahko tudi ukrepajo.

Vsako tovrstno prijavo obravnavajo skrajno resno, saj je varnost potnikov, drugih udeležencev v prometu in sodelavcev na prvem mestu. Zato očividca vljudno prosijo, da jim posreduje več informacij o konkretnem dogodku (datum, čas, lokacija), saj lahko le tako določijo voznika, ki je takrat vozil, preverijo celotno situacijo ter ukrepajo v skladu z internimi pravilniki. Več informacij lahko očividec poda na telefonski številki 01 5471 180 ali preko spletne pošte info@arriva.si.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
@VoznikCe |  12 .01. 2018 ob  16: 15
Pojdi se zdravit...toplo priporočam. ko boš imel svoje podjetje boš lahko dopuščal da se.rejo in tipkajo po telefonu na svojem sedežu. Pa že, ko so na net-u med ne-delom...naj še naredijo kak selfi za FB.
VoznikCE |  11 .01. 2018 ob  00: 14
Kasni gnjusni komentari res... a vsi na netu in na telefonu v času službe! Lepo je napisal ta spodaj, da delavci so ogledalo podjetja.
In kaj ker ste enega videli da brska po telefonu (in še to: celo vidite če uporablja Messenger, igra igrice itd.) zdaj pravite da treba nadzorovat vse šoferje po raznih postajališčih, da treba jih prijavit ib podobno. Pa kdo piše te komentarje? Javni uslužbenci ki dr.....jo cel dan v pisarno in bulijo v računalnik. Kaj vam bi pasala ena kontrola, da vas pregleda koliko krat ste šli kakat med delom?
By the way, preden bo kdo kej rekel: ne opravičujem ravnanja šoferja. Dovolj je da delavca obvestiš, ne vem zakaj tukaj vsi želite da nekdo izgubi službo in da ostane na cesti. Zgražam se na komentarje.
vicky |  10 .01. 2018 ob  08: 54
-1
Da je to novica BOOO. Da pa je vedno več zamud Koper-Piran bi bilo mogoče tudi kaj ukrepati ali za menjati pogodbo z firmo, katera ima te avtobuse. NERESNI
Izolan |  10 .01. 2018 ob  08: 32
Gdaj bojo novinarji zaceli slikat kej bolj zanimivega? Kr neki a ste videli soferja z mobitelom.... se mal bojo pisali da je sofer ustavil in sel kakat....
bc |  10 .01. 2018 ob  01: 37
-4
pa kaj bi vi, da vam pelje profi voznik mulce naokoli za minimalno placo?
razmere so ze take, da vse boli k.... ce dobis odpoved pri arrivi, te se vedno caka kup podjetij s primankljajem kadra. za minimalno placo seveda.
taka kot je placa, tak je kader. Delavci so ogledalo podjetja. To se kako drzi.
Avtobus |  09 .01. 2018 ob  22: 26
Se strinjam s tem. Zanimivo je le to kako lahko od zunaj, ko se avtobus pelje mimo, vidiš na šoferjev telefon, da veš kdaj brska po internetu, kdaj uporablja msn,... :)
no prav |  09 .01. 2018 ob  21: 10
Niso vsi šoferji grozni, dnevno uporabljam avtobus in lahko rečem da jih je nekaj ki so prijazni, dobro in lepo vozijo, počakajo da se starejši posedejo preden speljejo in vse lepo in prav, samo kaj ki take jih preštejem na prste ene roke...
Svoboden |  09 .01. 2018 ob  21: 08
-1
Nimam mobitela, ne prijateljev, ne ljubice. Sem sam. Meglio essere solo, che mal accompagnato. Dokler so pijanci in narkomani naokoli ne bo ne ljubezni, ne druženja.
najlažje  |  09 .01. 2018 ob  21: 01
je sedaj pljuvati in obtoževati tuja dejanja.... a naj se raje vsak zamisli pri sebi najprej , kje greši in kaj je za popravit !
kjessi |  09 .01. 2018 ob  20: 21
Slika je simbolična, dejanja se pa redno ponavljajo.
1