SODIŠČE ODLOČILO: Janši tri mesece pogojne zaporne kazni, ker je razžalil novinarki

Slovenija

Celjsko sodišče je prvaka SDS Janeza Janšo danes zaradi razžalitve novinark TV Slovenija Mojce Šetinc Pašek in Eugenije Carl nepravnomočno obsodilo na tri mesece pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo enega leta. Plačati mora tudi vse stroške tokratnega sodnega postopka v zvezi z žaljivim tvitom.

Janša je danes na celjskem okrožnem sodišču pojasnjeval vsebino tvita iz marca 2016, v katerem je med drugim zapisal, da na "neki Facebook strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C. in Mojce P. Š.".

Kot je dejal v zagovoru, s tvitom ni mislil na spolno, ampak na medijsko prostitucijo, novinarki pa sta vztrajali, da je bil poniževalen in žaljiv do njiju kot žensk in novinark. Izreka sodbe se Janša ni udeležil, njegov zagovornik Franci Matoz pa je po izreku sodbe v izjavi za medije že napovedal pritožbo in pričakuje, da bo ta uspešna. Meni namreč, da je sodišče storilo številne kršitve in napačno ocenilo vsebino tvita in kontekst, v katerih okoliščinah je bil napisan in zakaj je bil napisan.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  25 .11. 2018 ob  01: 38
Jajo je slab človek, sicer pa ne ogromno več od razvajenih sinov nekdanjih zelo poštenih komunistov, ki so dali vse za skupnost.
vseved |  23 .11. 2018 ob  19: 00
upam, da pritožba pade in da bo imel še več stroškov.