SODELUJTE V MEDNARODNI RAZISKAVI O PANDEMIJI: ZRS Koper ima za vas pripravljen vprašalnik (ANKETA)

Koper

Inštitut za filozofske študije (IFŠ) in Inštitut za družboslovne študije (IZDŠ) Znanstveno-raziskovalnega središča (ZRS) Koper sta se odzvala povabilu vodilnega partnerja in sodelujeta v mednarodni raziskavi 'Družbeni, etični in vedenjski vidiki pandemije COVID-19 (Social, ethical and behavioural aspects of COVID-19, skrajšano SEBCOV)'. Raziskava pod okriljem Univerze v Oxfordu poteka v Italiji, Združenem kraljestvu, Maleziji in na Tajskem.

Na IFŠ in IZDŠ ZRS Koper pozivajo k sodelovanju in izpolnitvi ankete vse prebivalce Republike Slovenije, saj je prvi pogoj imeti jasnejšo sliko o mnenju prebivalstva. Želijo si, da bi anketa dosegla čim več in čim različnejše skupine prebivalstva.

Ker učinkovitega zdravila ali cepiva proti COVID-19 še ni, so se bile različne vlade in svetovne organizacije primorane poslužiti alternativnih, t. i. nefarmakoloških ukrepov za zajezitev epidemije, kot so denimo karantena, samoizolacija, socialna distanca in omejitev potovanj.

Ker jih zanima mnenje ljudi o teh ukrepih, vse državljane Republike Slovenije vljudno vabijo k izpolnitvi spletnega vprašalnika. Izpolnjevanje vzame približno 15 do 20 minut.

Izsledki raziskave bodo predstavljeni v raziskovalnem poročilu, ki bo posredovano strokovnjakom in relevantnim organizacijam za namene informiranja odločevalcev na področju javnega zdravja in komuniciranja z javnostjo. Skrbnik podatkov je Univerza v Oxfordu, ki bo z zbranimi podatki ravnala skrbno in odgovorno, skladno s Splošno uredbo Evropske unije o varstvu podatkov (GDPR).

Spletni vprašalnik se nahaja na povezavi: https://oxford.onlinesurveys.ac.uk/sebcov-si-010620

Za dodatne informacije se lahko obrnete na elektronska naslova: izds@zrs-kp.si ali SEBCOV@tropmedres.ac

Deli novico: