SO SE ODGOVORNI TOKRAT DOVOLJ ZRESNILI? Piranska smreka spet stoji in sama sreča je, da ni padla v času, ko so na Tartinijevem trgu tudi otroci (FOTO)

Piran

Včeraj smo poročali o nezgodi, ki se je pripetila na Tartinijevem trgu v Piranu, ko se je zaradi sunka burje prevrnilo kar 12 metrov visoko božično drevo. Sreča v nesreči je bila, da se je smreka prevrnila ponoči, ko na trgu ni bilo ljudi. Mnogi zato upajo, da so jo zdaj, ko smreka ponovno stoji, dobro pričvrstili in nihče od obiskovalcev Pirana ne bo v nevarnosti.

"Po hitri urgenci smreka ponovno stoji," so namreč danes sporočili s piranske občine. Izvajalec, ki je bil izbran na javnem razpisu, je deblo požagal in ga skrajšal z 12 metrov na 10,8 metra. Ob tem je podizvajalec podjetja Javna razsvetljava Ljubljana razširil in utrdil še jašek ob robu Tartinijevega trga, ki je namenjen postavitvi praznične smreke, so sporočili z občine.

Ne upamo si pomisliti, kaj bi se zgodilo, če bi pod smreko, preden se je zrušila, stali ljudje, morda kopica otrok. Sledila bi lahko tragedija brez primere. Samo sreči se lahko zahvalimo, da do česa takega ni prišlo. Čeprav so na občini hitro odreagirali, lahko le upamo, da so se odgovorni dovolj zresnili in smreko končno pričvrstili tako, kot se spodobi ter da se kaj takega ne bo več ponovilo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija