SO PREISKOVALCI NPU V ZADEVI MARINA STORILI KAZNIVO DEJANJE? Pisanje občana bo policija preverila v notranje-varnostnem postopku

Kronika

Policija bo pisanje občana o domnevnih nepravilnostih pri preiskavi poslovanja kluba Marina, ki naj bi jih storili kriminalisti NPU, preverila v notranje-varnostnem postopku in glede na ugotovitve ukrepala, so sporočili s policije. Dodali so, da iz zahteve za poročanje izhaja, da gre izključno za ugotavljanju morebitnih sistemskih nepravilnosti.

Na policiji so v današnjem odzivu na dogajanje v zvezi s klubom Marina potrdili, da jim je državni sekretar na notranjem ministrstvu Franc Kangler v reševanje odstopil prijave občana o domnevnih nepravilnostih pri preiskavi poslovanja kluba Marina na Ajševici v letih 2017-2019, ki naj bi jih storili kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU).

Kangler je ob tem po navedbah policije izrazil pričakovanje, da bo policija v konkretnem primeru zoper odgovorne v NPU primerno ukrepala, saj naj bi po njegovi oceni, izhajajoč iz sklepa Okrožnega sodišča v Kopru, bili podani utemeljeni razlogi za sum, da so nekateri preiskovalci NPU storili kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti. "Zato pričakuje, da o nezakonitem početju obvestimo Specializirano državno tožilstvo," so zapisali na Generalni policijski upravi (GPU).

Pisanja občana bodo preverili v notranje-varnostnem postopku v obsegu in na način, kot to storijo v drugih podobnih primerih. Glede na ugotovitve bodo ustrezno ukrepali, so navedli na GPU in ob tem dodali še, da so od direktorata za policijo in druge varnostne naloge ministrstva za notranje zadeve prejeli tudi zahtevo za poročanje.

"Iz zahteve je jasno razvidno, da je namenjena izključno ugotavljanju morebitnih sistemskih nepravilnosti pri delu NPU, ne nanaša pa se na konkretne preiskovalne aktivnosti policije v predmetni zadevi, saj gre za odprto kazensko zadevo, kjer o zakonitosti izvajanja posameznih policijskih nalog in ukrepov presoja sodišče," so še zapisali na GPU.

Kangler je v torek potrdil, da je pisal generalnemu direktorju policije Andreju Juriču glede delovanja kriminalistov NPU v preiskavi domnevne zlorabe prostitucije v klubu Marina. A trdi, da mu je pisal zaradi nezakonitega delovanja kriminalistov, ne pa zaradi poznanstva z enim od obtoženih.

Kangler je poudaril, da tega, da so preiskovalci delali nezakonito, ni ugotovil sam, ampak je to ugotovilo koprsko sodišče v odločbi, s katero je izločilo kup dokazov v tem primeru, ker da so bili pridobljeni z nezakonitim delom kriminalistov. Kot je navedel, so kriminalisti prirejali dokumente, brez odredbe so opravljali hišne preiskave, brez odredbe so sledili in fotografirali odvetnike obtoženih v tej zadevi in nezakonito posegali v zasebnost.

To odločbo sodišča je Kangler preposlal Juriču, zdaj pa pričakuje ukrepanje. Na očitke, da kot državni sekretar posega v odprte postopke na sodišču, pa je odvrnil, da je pisal policiji, kjer je preiskava v zadevi Marina zaprta, ne pa tožilstvu ali sodišču. POP TV pa je ob tem v torek še poročal, da sklep o izločitvi dokazov sploh še ni pravnomočen, saj se je tožilstvo na to pritožilo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Danjel |  02 .09. 2020 ob  17: 16
ma vsi ste hudi moški, kriminalisti, politiki (celo Clinton predsednik amerike), dokler vam neka dobra baba ne uleti in pol ste pozabli kdo ste v sekundi.. BREZ KOMENTARJA, ne prenašam potrebnežev in devičnikov in take se ne bi smelo zaposlovat pri policiji. Test na perverznost obvezen pred vstopom v policijo. - Psihološke teste, teste na laži, zgodovina brskanja v prostem času, vse to in še več bi mogel potencialen kriminalist al policaj posredovat kadrovski pred zaposlitvijo.
Spomnimo se ko so secret service od Obame, šli na neke dr*lje namesto branit obamo.
To niste moški! To ste satanisti! Narobe svet.
pajade |  02 .09. 2020 ob  16: 13
Koliko tednov, mesecev, let jQuery112306869338637996387_1599055825397? so kriminalisti pod krinko koristili spolne usluge, da so se prepričali, da se to res dogaja?
kokodek |  02 .09. 2020 ob  15: 20
groza, kaj se dogaja v tej državi !!!!!!