SO DROGE ZA TUJCE NA DOPUSTU "OBVEZNA OPREMA"? Obmejni policisti obravnavali mlada Avstrijca in Belgijca

Kronika

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti na izstopu 25-letnemu državljanu Avstrije našli in zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplje. Zoper tujca je bil uveden hitri postopek z izdajo odločbe v prekršku. Policisti pa so tudi na mejnem prehodu Sočerga na izstopu našli in zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplje 23-letnemu državljanu Belgije. Zoper tujca je bil uveden hitri postopek z izdajo odločbe v prekršku.

V Kopru so policisti 45-letniku zasegli deset tablet Flormidal. Zoper njega bo uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Na mejnem prehodu Dragonja je 38-letna ženska iz Ljubljane kot olajšavo glede izvajanja ukrepov za zajezitev širjenja nalezljivih bolezni covid-19 pri prehajanju državne meje zase in za mladoletnega sina uporabila dva zdravniška izvida o prebolelosti. Policisti so ugotovili, da sta oba izvida ponarejena in bodo zoper njo napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje ponarejanje listin.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 53 primerih in na številko 113 prejeli 214 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so bile tri osebe lažje telesno poškodovane, osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa so zasegli dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali kaznivo dejanje prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, tri tatvine in dve poškodovanji tuje stvari. Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti posredovali trikrat.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali dve osebi, ki sta nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Oba bosta tekom dneva vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

V Vrbici pri Ilirski Bistrici so policisti ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz Sežane, ki je v vozilu prevažal dva državljana Kosova, ki sta v Slovenijo vstopila na nedovoljen način. Zoper voznika bodo policisti napisali kazensko ovadbo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  22 .06. 2021 ob  13: 04
-2
Nemara bi si rajši vzeli kakšno dobro knjigo na dopust!