SO BILI OČITKI RIBARJEM O EKSCESIH V ŠENČURJU PRETIRANI? Prejeli smo pojasnilo policije

Izola

V soboto se je v Športnem parku Šenčur odvila tekma 10. kroga tretje slovenske nogometne lige zahod med domačo ekipo in Nogometnim klubom (NK) Izola. Za vroče dogajanje med tekmo pa niso poskrbeli igralci, ampak navijači, ki naj bi zanetili požar ter se neprimerno obnašali v bližnji kavarni. Iz navijaške skupine Ribari so nas včeraj preusmerili na Policijsko upravo (PU) Kranj, od koder smo danes prejeli odgovor o dogajanju na sobotni tekmi. So bili Izolani res tako ekscesni ali so domačini pretiravali? 

Na družabnem omrežju Facebook se je na račun domnevnega razgrajanja izolskih navijačev pojavilo nemalo očitkov. Navijači naj bi zakrivili več manjših požarov ob nogometnem igrišču, zaradi česar je bilo potrebno tudi posredovanje gasilcev, prav tako naj bi se neprimerno obnašali v prostorih bližnje kavarne, kjer naj bi med drugim ostale goste motili s prižiganjem bakel. Z vprašanji o omenjenem incidentu smo se včeraj obrnili tudi na Ribarje, ki so nam odgovorili sledeče:

"Drži, očitko so zelo resni, zato za podrobnejše informacije o naših grozovitih početjih v Šenčurju, pošljite e-mail na policijo. Oni vam bodo posredovali zapisnik. Verjamemo, da bo dolg in širok, saj je bilo malo morje incidentov."

Vsem gostom se opravičujemo v imenu skupnosti. To ni dežela v kateri želimo živeti in delati. Hvala Šenčur!

Objavil/a David Strajhar dne Sobota, 16. oktober 2021

So Izolani res tako zelo razgrajali? 

Bojan Kos s PU Kranj nam je odgovoril, da policija v soboto, ko naj bi v Šenčurju prišlo do mnogih kršitev, ni prejela niti ene prijave. "Šlo je za nogometno tekmo zaprtega tipa, torej brez gledalcev na tribunah. Izven nogometnega igrišča so bili prepoznani tudi izolski navijači. Na območju, kjer so se nahajali, so bile uporabljene bakle in pirotehnika, ki ni bila odvržena v športni park. Je pa ena povzročila manjši požar na grmičevju. Ogenj je pogasil organizator sam. V primeru prepoznave kršiteljev zaradi uporabe pirotehnike bodo uvedeni prekrškovni postopki. Določene okoliščine se še preverjajo. Ravno tako bodo uvedeni postopki, če bodo z zbiranjem obvestil ali na podlagi morebitnih naknadnih prijav, ugotovljene še druge posebnosti oziroma kršitve. Prijav kršitev na tem dogodku tisti dan sicer ni bilo," je opisal sobotno dogajanje. 

Iz odgovora policije sodeč so očitki Izolanom glede obnašanja v Šenčurju, ki so zaokrožili po Facebooku, pretirani, odgovor izolskih navijačev pa lahko dojamemo kot precej sarkastičen. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Drek |  19 .10. 2021 ob  15: 01
-4
Torej ce ni policijskega zapisnika, se stvar ni zgodila. ULTRAS NAVIJASTVO JE SAMO MLAKA NASILJA IN PRIMITIVIZMA, nikoli ne bi rad ,da se otroci in mladostniki giblejjo v takih krogih, to je recept ,da postanejo debilni.
vseved |  19 .10. 2021 ob  12: 23
ODGOVOR IZOLANOV JE PRIMEREN VPRAŠANJU !