SNEŽNI KAOS NA HRVAŠKEM: Več prometnih nesreč, orkanska burja ob obali (FOTO, VIDEO)

Kronika

Hrvaško je zajel val sneženja, ki povzroča težave predvsem v notranjosti države, medtem ko ob obali divja orkanska burja. Snežne razmere so opazne tudi v Srbiji, medtem ko Bosna in Hercegovina pričakuje obilne padavine popoldne.

15.44 Pozdrav svima, danas oko 14:15 prije križanja kupljenovog prema zagrebu kamionu izletio led sa cerade meni na...

Objavil/a Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija dne Petek, 19. januar 2024

V prestolnici Zagrebu, ki ni navajena obilnih snežnih padavin, so se že pojavile težave v mestnem prevozu, saj nekatere linije trenutno ne obratujejo. V pripravljenosti je kar 240 ekip zimske službe. Večji del države je že prekrit z obilnim snegom, kar je sprožilo vremensko opozorilo hrvaškega hidrometeorološkega zavoda.

15.45 ⛔️⚠️ALEJA Bolonja prije tunela, golemo drvo pada na cestu među aute ⛔️⚠️

Objavil/a Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija dne Petek, 19. januar 2024

Območje Reke in Kvarnerja pa se sooča z rdečim opozorilom zaradi orkanske burje, katere sunki bi lahko dosegli tudi do 180 kilometrov na uro. Podobno opozorilo velja za Gospić zaradi močnega vetra in obilnih snežnih padavin. Napovedi vremenoslovcev kažejo, da bo največ snega zapadlo v osrednjem delu države in goratih predelih, kjer pričakujejo do pol metra snega.

Zaradi zimskih razmer v Gorskem kotarju, Liki, na severozahodu države in v delu Zadrske županije je bila uvedena prepoved prometa za tovorna vozila s priklopniki, vlačilce s polpriklopniki ter za vozila brez zimske opreme, je sporočil hrvaški avtoklub (Hak). Slednji že poroča o več prometnih nesrečah na avtocestah v notranjosti države. Voznike brez predpisane zimske opreme čaka denarna kazen od 660 do 1.990 evrov.

15.30 Stanari Uske ulice (ak ne znate koja je, to je ova h centru Krapine ispod Starog Grada) vs Krakom zimska sluzba...

Objavil/a Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija dne Petek, 19. januar 2024

Hladno vreme in sneženje povzročata težave tudi pri vožnji po cestah v Srbiji, kjer so opozorili tudi na nevarnost zemeljskih plazov. Na avtocesti v smeri Beograd–Zagreb so že zabeležili več nesreč, ki jih povzročata sneženje in veter.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija