SNEŽINKE VSE DO VIŠJIH PREDELOV ISTRE: Po vikendu prihaja 'vremensko zanimiv' dan

Slovenija

V večjem delu Evrope se po rekordno toplem novembru pričenja zima. Tudi pri nas bo vsak dan hladneje, napoveduje vremenski portal Ciklon. Večja pošiljka mrzlega zraka naj bi prišla k nam v začetku prihodnjega tedna.

V nižjih zračni plasteh je še vedno precej vlage, taka vremenska slika pa obstala vse do sobote. Na Primorskem in v gorskem svetu bo več sončnega vremena, drugod bo večji del dneva nizka oblačnost, piše portal Ciklon.si. Najbolj zanimiv dan prihodnji teden naj bi bil torek, ko naj bi ob nastanku sredozemskega ciklona prineslo sneženje po nižinah. December naj bi bil po dolgih letih spet pravi zimski mesec. Nazadnje se je to zgodilo leta 2010.

Jutri bo na Primorskem in v gorah sončno vreme, drugod bo večji del dneva vztrajala nizka oblačnost, na Primorskem bo pihala šibka burja, najvišje temperature bodo med 8 °C in 13 °C, na Primorskem do 16 °C.

V petek bo vreme podobno, na Primorskem in v gorah večinoma sončno, drugod bo večji del dneva vztrajala nizka oblačnost, tudi drugod bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja, najvišje temperature bodo med 6 °C in 11 °C, na Primorskem do 14 °C.

V soboto bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja, najvišje temperature bodo med 5 °C in 10 °C, na Primorskem do 12 °C.

V nedeljo bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo, severovzhodni veter bo nekoliko oslabel, na Primorskem bo pihala šibka burja, najvišje dnevne temperature bodo med 4 °C in 9 °C, na Primorskem do 11 °C.

Deli novico: