SNEG S TOVORNJAKA ZAKRIVIL NESREČO NA VIPAVSKI HITRI CESTI: Primorski policisti opozarjajo voznike

Kronika

Danes zjutraj je na hitri cesti med Vipavo in Ajdovščino s ponjave tovornega vozila odpadel večji kos zmrznjenega snega. Ta je padel na vetrobransko steklo vozila, ki je prehitevalo tovornjak, in ga razbil. Zaradi storitve prekrška je bila vozniku tovornjaka izrečena denarna kazen.

Iz PU Nova Gorica so sporočili, da je tovorno vozilo s pripetim priklopnim vozilom vozil 44-letni državljan Filipinov. Po levem prometnem pasu je tovornjak prehitevala 28-letna voznica osebnega avtomobila. Takrat je s ponjave tovornjaka na vetrobransko steklo osebnega vozila padel večji kos zmrznjenega snega in ga razbil. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po zakonu o pravilih cestnega prometa je bila tujemu vozniku izrečena globa oz. denarna kazen.

Skladno z določbami prometne zakonodaje namreč na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Voznike pri tem ponovno opozarjajo, da je treba pred vožnjo dobro očistiti vozilo, vključno z vsemi stekli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija