SNEG POBELIL ZALEDJE OBALE: Previdno na cestah

Koper

Napoved o snegu v zaledju Obale in v slovenski Istri se je uresničila. V videoposnetku, ki ga je uporabnik objavil v facebook skupini Promet za Obalo, lahko vidimo, da v zaledju Kopra že sneži. Snežilo naj bi v Movražu, Gračišču, Pregari, Marezigah …

Danes bo oblačno s padavinami. Zjutraj lahko rahlo sneži v zaledju Obale, drugod bo večinoma deževalo. Sredi popoldneva se bodo padavine nekoliko okrepile. Ob morju bo deževalo, v notranjosti Istre snežilo, v zaledju Obale bo deloma deževalo, deloma snežilo. Pozno popoldan ali tekom večera bo dež prešel v sneg v Istri in večjem delu Obale. Padavine bodo ponehale jutri zjutraj, piše na spletni strani vremenskega portala Ciklon.si.

Že dopoldne je pobelilo večji del države, sneži tudi ponekod na Primorskem, med drugim v Novi Gorici. Od jutra je na Štajerskem zapadlo tudi do 15 centimetrov novega snega, na Gorenjskem in Posavju pa do 10 centimetrov.

Gračišče

Sneženje po državi že slabša razmere na cestah

Sneženje je zajelo večji del države, kar poslabšuje razmere na cestah, saj se sneg že oprijema cestišča. Zgodilo se je že nekaj prometnih nesreč. Ponekod razmere zaostrujeta še veter, ki gradi snežne zamete, in megla. Trenutno sneg povzroča težave voznikom na štajerski, gorenjski in pomurski avtocesti in tudi ponekod na primorski in dolenjski avtocesti.

Kar nekaj časa je bila zaprta cesta Starod v smeri Kozine, in sicer pri Podgradu, kjer je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene vožnje italijanskega voznika tovornega vozila, poročajo Primorske novice.

Mejni prehod Jelšane je zaradi snega na hrvaški strani zaprt za ves promet proti Hrvaški.

Kot poroča prometno-informacijski center, je zaradi snega prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na cestah Spodnja Idrija–Godovič, Ajdovščina–Col–Črni Vrh–Godovič, Žaga–Kobarid–Bovec. Obvezna uporaba snežnih verig je na prelazih Ljubelj, Korensko sedlo in Jezersko na avstrijski strani.

Opozarjajo tudi, da se ne pot ne odpravljajte brez ustrezne zimske opreme, vožnjo pa prilagodite trenutnim razmeram na vozišču. Pričakujte, da boste zaradi sneženja za pot potrebovali več časa.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bertoldo |  13 .02. 2018 ob  00: 16
Se popolnoma strinjam s Fjako.
Odgovorite |  12 .02. 2018 ob  21: 21
-5
Kdo organizira shod IPS delavcev v sredo na trgu Brolo
organizira |  12 .02. 2018 ob  21: 06
Đankarlo
... na snegu ....  |  12 .02. 2018 ob  19: 38
https://www.youtube.com/watch?v=BYMVJSFHZ5s
capodistria |  12 .02. 2018 ob  15: 03
1 cm snega in je kaos :)
@Otrok |  12 .02. 2018 ob  13: 29
Bi ti jaz ateist pokazal zimo čez tvojo veliko rit! Ma da te še kar ni sram ej.....in ti si boga boječ človek ja, hah, wonabe si, nič druzga!
Otrok |  12 .02. 2018 ob  12: 02
-4
Zima, zima, bela. Vrh gore sedela, pa tako je pela, da bo vse ateISTE vzela. Haha. Dobra, ah.?
KAJPAJAZVEM |  12 .02. 2018 ob  11: 33
Ravno včeraj dopoldan sem po cesti raztrosil pesek s soljo in skidal stopnice. Danes pa sneži... Torej lahko jutri spet ponovim vajo. Mah, pustim ga, pa konec. Kdor ga je dal, ga bo tudi vzel...
anonimna |  12 .02. 2018 ob  11: 24
To so včeraj napoedovali, danes zjutraj so že spremenili napoved, razen v notranjosti slovenske Istre bo samo dež.