SMRTONOSNI GUGALNIKI: Zaradi njih je umrlo najmanj 32 dojenčkov

Kronika

Proizvajalec Fisher-Price je odpoklical skoraj pet milijonov gugalnikov za dojenčke, ki naj bi bili krivi za več deset smrti dojenčkov v ZDA, je sporočila ameriška komisija za varstvo potrošnikov (CPSC). Za odpoklic so se odločili, potem ko jih je ta teden k temu pozvalo ameriško združenje pediatrov.

"V gugalnikih Rock 'n Play je umrlo več dojenčkov, ki so se prevalili s hrbta na trebuh ali na bok, ker niso bili pričvrščeni z varnostnim pasom," je sporočila ameriška komisija. Od leta 2009 naj bi v omenjenih gugalnikih umrlo najmanj 32 dojenčkov, vsi pa so bili po poročanju BBC stari najmanj tri mesece.

Družba Fisher-Price je sporočila, da so se prostovoljno odločili za odpoklic vseh enot izdelka. "Še vedno stojimo za tem, da so vsi naši izdelki varni, vendar smo se spričo dogodkov, ki so se zgodili, ker se izdelek ni uporabljal v skladu z navodili in opozorili, odločili, da je to najboljši ukrep," so sporočili.

Fisher-Price je sicer starše v navodilih opozarjal, naj prenehajo uporabljati gugalnik, ko so otroci dovolj stari, da se znajo prevaliti.

Predsednik ameriškega združenja pediatrov Kyle Yasuda je v torek gugalnik označil za smrtonosnega ter dejal, da je nujno takojšnje ukrepanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija