SMRTNA NESREČA NA BOVŠKEM: 33-letna kolesarka umrla na kraju

Kronika

Na Bovškem se je včeraj popoldan zgodila huda prometna nesreča, v kateri je izgubila življenje 33-letna kolesarka, državljanka Rusije, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Novogoriški policisti so bili včeraj ob 16.20 obveščeni s strani Regijskega centra o prometni nesreči četrte kategorije na turistični cesti pod Mangartskim sedlom. V nesreči se je smrtno ponesrečila 33-letna kolesarka, državljanka Rusije. Gre za nesrečo na visokogorski cesti (12 km) v Zahodnih Julijskih Alpah, ki se vzpenja iz Predela do Mangartskega sedla, kjer skorajda doseže greben. Cesta se konča na višini 2055 metrov in je tako najvišje ležeča cesta v Sloveniji, so zapisali na Policijski upravi (PU) Nova Gorica.

Policisti so ugotovili, da je 33-letna kolesarka vozila kot predzadnja v skupini petih kolesarjev po turistični cesti iz Mangartskega sedla proti naselju Strmec (Občina Bovec). Ko je po klancu navzdol pripeljala do desnega nepreglednega ovinka, tuja kolesarka hitrosti in načina vožnje ni prilagodila poteku, tehničnih in drugim lastnostim ceste, prednosti ter svojim vozniškim sposobnostim, da bi ves čas vožnje kolo obvladovala (neprilagojena hitrost).

S kolesom je po izpeljavi desnega nepreglednega ovinka zapeljala na levo stran vozišča in se nato zaletela v skalno brežino ter padla po vozišču in se hudo poškodovala (poškodba glave in vratu). 33-letna kolesarka, ki je med vožnjo sicer uporabljala ustrezno zaščitno čelado, je na kraju nesreče podlegla telesnim poškodbam.

Poleg bovških in novogoriških policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Bovec in reševalci NMP ZD Tolmin. S strani zdravnika je bila odrejena sanitarna obdukcija, ki bo opravljena na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. O tragični nesreči tuje kolesarke na Bovškem so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe. V zvezi s prometno nesrečo bodo prometni policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Za posledicami prometnih nesreč je na cestah na Severnem Primorskem letos umrlo trinajst oseb.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija