"SMO ŠOKIRANI, TO JE SOCIALNA BOMBA ZA PRIMORSKO": V izolski podružnici Diners Cluba Italia bodo odpustili 46 zaposlenih

Izola

V uredništvo smo prejeli anonimno pismo nekoga izmed zaposlenih v izolski podružnici Diners Club Italia, da bodo vsi odpuščeni. "Smo šokirani. To je socialna bomba za Primorsko," navaja. Tej informaciji je prikimala tudi direktorica podružnice Iris Pez, ki je potrdila, da bo odpuščenih 46 zaposlenih. Na vprašanje, ali bo do odpuščanj prišlo tudi v družbi Dinit Card Services, katere pomembna stranka je prav Diners Club Italia, odgovarja direktor Primož Patru.

"Zaradi nepopravljive škode, ki jo je poslovanju povzročila pandemija covida-19, so se lastniki družbe Diners Club Italia, švicarska finančna skupina Cornèr Group, odločili začeti s postopkom likvidacije družbe," uvodoma navaja Pezova. Kot pojasnjuje, temeljijo prihodki družbe Diners Club Italia v pomembnem obsegu na poslovanju s pravnimi osebami oziroma konkretneje v tako imenovanem potovalnem segmentu, kamor sodijo potovalne agencije in letalske družbe. "Ta sektor je bil v času pandemije in je še vedno eden izmed najbolj prizadetih. Za skupino Cornèr Group je bila likvidacija družbe zelo težka, a s stališča ekonomske upravičenosti na žalost edina možna odločitev," še dodaja.

Potrdila nam je, da so bili zaposleni v izolski podružnici o odpuščanjih obveščeni včeraj, 11. oktobra: "Z odločitvijo glede likvidacije družbe sta 46 zaposlenih v izolski podružnici Diners Club Italia seznanila Paolo Cornaro iz skupine Cornèr Group in Giglio Del Borgo, izvršni direktor Diners Cluba Italia."

Izolska podružnica naj bi se zaprla predvidoma 31. julija naslednje leto. Kot pojasnjuje Pezova, se bodo do takrat "aktivno trudili vsem sodelavkam in sodelavcem najti druge zaposlitve. V ta namen se je naša kadrovska služba že povezala z eno izmed največjih zaposlitvenih agencij v Sloveniji."

Obljublja, da bodo v družbi do zaposlenih izpolnili tudi vse pravno-formalne pogodbene obveznosti.

Primož Patru (levo)

V anonimnem pismu pa so navedeni tudi očitki, da naj bi za likvidacijo stal oziroma jo "potiho vodil" Primož Patru, ki "je direktor sestrske firme Dinit Card Services in se s švicarskimi lastniki, Cornèr Banco, zelo dobro razume". "Baje pa likvidacija zato, ker so se Švicarji želeli znebiti Dinersa že zdavnaj zaradi drugih razlogov. Ker Dinit dela za Diners, bo tudi on izgubil največjo stranko. Kje so interesi? Kam bo šlo 50 ljudi? Gotovo bo odpuščal tudi Dinit, potem bo na cesti ogromno ljudi," je še zapisano v pismu.

Diners Club Italia je sicer pomembna stranka družbe Dinit, za katero opravljajo storitve procesiranja plačil, ki jih bodo opravljali vse do končne likvidacije, je poročal STA.

Na generalnega direktorja družbe Dinit smo naslovili novinarska vprašanja o tem, ali bo res prišlo do odpuščanja tudi v njihovem podjetju in ga prosili za komentar na očitke. Njegova pojasnila si lahko preberete na tej povezavi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  12 .10. 2021 ob  17: 04
ni kaj tako je že davno je več zaposlenih po pisarna za računalniki kot fizikalcev...ja kravatarji bo treba delat tudi druga manj plačana dela...pri nas v hotelu stalno rabijo receptorje, natakarje kuharje sobarice itd..kako že poje adi smolar...bo treba delat....
Stiv Rivs |  12 .10. 2021 ob  16: 54
12
Socialna bomba ? Mah.
Smo preživeli razpad podjetij z več tisoč zaposlenih.
Mislim, da Diners oz. Dinit ni ravno odločilen za gospodarstvo celotne prinorske.
kokodek |  12 .10. 2021 ob  14: 11
17
ne prvi, ne zadanji, ki bodo odpuščeni. tam, kjer odloča trg, delavci vedno nastradajo
kokokodekmenijajcatebidrek |  12 .10. 2021 ob  14: 11
14
jQuery1123028541799366660126_1634040440142? A so delavci slepi? Že dve leti verjetno niso dobili nove stranke, letala so prizemljena, nogometnih tekem ni. Žal je korona povzročila težave po celem svetu in zakaj bi lastnik izgubljal milijone s financiranjem nečesa, kar ne gre? Si bodo že našli druge službe, dela ne manjka.

Najlažje je jokcat pa anonimna pisma pošiljat naokoli.