SMO RES ŽE TAKO DALEČ? Predsednik ruske dume svari pred tretjo svetovno vojno

Svet

Predsednik ruskega parlamenta Vjačeslav Volodin je ob 80. obletnici osvoboditve Leningrada opozoril na nevarnost tretje svetovne vojne. Ob tem je dodal, da je za vodstvo držav zveze Nato fašistična ideologija postala norma. Po njegovem mnenju je to nevarna pot, ki lahko vodi v novo svetovno vojno.

Predsednik ruskega parlamenta Vjačeslav Volodin je ob današnji 80. obletnici osvoboditve Leningrada na kanalu Telegram nekatere zahodne politike obsodil, da podpirajo politiko genocida v Ukrajini, kar je po njegovem mnenju nevarna pot, ki lahko pripelje do nove svetovne vojne. Opozoril je, da se je danes še posebej pomembno spominjati poguma in junaštva sovjetskih vojakov in častnikov, saj "po osmih desetletjih nacizem spet dviga glavo".

27. januarja 1944 so sovjetske čete osvobodile mesto heroj Leningrad (danes Sankt Peterburg) izpod nacistične blokade, ki je trajala 872 dni. V tem obdobju je zaradi lakote, granatiranja in zračnih napadov umrlo več kot milijon ljudi. Blokada je bila odpravljena zaradi strateške ofenzivne operacije Leningrad-Novgorod, ki je bila izvedena od 14. januarja do 1. marca 1944.

Posledično je Rdeča armada premagala glavne sile nemške skupine "Sever". Mesto, ki je bilo skoraj 900 dni pod obleganjem, je zdržalo. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija