SMO PRIPRAVLJENI NA NOV VIRUS? Za danes sklican sestanek koordinacijske skupine za spremljanje in obvladovanje nalezljivih bolezni

Slovenija

Ministrstvo za zdravje je za danes popoldne sklicalo sestanek koordinacijske skupine za spremljanje in obvladovanje nalezljivih bolezni. Govorili bodo o koronavirusu, so potrdili na ministrstvu.

Nevarni koronavirus, ki povzroča pljučnico, je doslej terjal več kot 50 življenj na Kitajskem, skoraj 2000 ljudi je okuženih. Kitajske oblasti so sicer uvedle ukrepe v najbolj prizadeti provinci Hubei, kjer leži mesto Wuhan, odkoder se je virus začel širiti. Virus se je že razširil na druge dele sveta, tudi v Evropo. V Franciji so v petek potrdili tri primere, sum na virus obravnavajo tudi na Dunaju.

Evropska komisarka za zdravje Stella Kirikadies je zaradi širjenja novega koronavirusa za danes sklicala sestanek neformalne svetovalne skupine, odbora EU za varovanje javnega zdravja, razpravljali bodo o možnih odgovorih in potrebah držav članic EU. Evropska izpostava Svetovne zdravstvene organizacije pa je v soboto zvečer pozvala k skupnemu ukrepanju proti širjenju tega virusa.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija