SMETI SPROŽILE FILOZOFSKO DEBATO: "Predstavniki estetike grdega se že leta trudijo, da bi premagali piransko pamet" (FOTO)

Piran

Okolje Piran je z objavo fotografij piranskih uličic polnih smeti in pripisom "V Piranu so tako ozke ulice, da lahko vsakogar pamet sreča" povzročilo pravo filozosko debato o "estetiki grdega", na katero se v komentarjih pridno odzivajo tudi na komunalnem podjetju.

Ena izmed fotografij, ki jo je na Facebooku delilo Okolje Piran.

Okolje Piran je včeraj prek družbenega omrežja Facebook očitno želelo okrcati nekatere stanovalce v Piranu, ki smeti na ulicah kopičijo tudi mimo urnikov odvoza, kar predstavlja slabo sliko mesta in njegovih značilnih ozkih uličic. "V Piranu so tako ozke ulice, da lahko vsakogar pamet sreča," so ob fotografijah zapisali v podjetju Okolje Piran, že filozofskemu začetku pa je sledila še bolj filozofsko obarvana debata v komentarjih, v katero se je angažirano vključilo tudi Okolje.

V Piranu so tako ozke ulice, da lahko vsakogar pamet sreča ????

Objavil/a Okolje Piran dne Torek, 11. januar 2022

Posnetek zaslona razprave, ki se je razvila pod objavo Okolja Piran na družbenem omrežju Facebook.

Medtem ko so nekateri uporabniki delili svoje razmišljanje o tem, da taki kupi smeti, kot jih prikazujejo objavljene fotografije, kažejo na dve težavi, način potrošnje in kulturo vsakega posameznika, pa je piranska komunala odgovarjala vedno bolj filozofsko. "Ulice nas povezujejo in bolj, kot je ta povezava čista, čistejši so naši medsebojni odnosi," se denimo glasi eden od njihovih komentarjev, ki je nato izval pravo razpravo o "estetiki grdega" in "piranski pameti".

Okolje Piran je celo citiralo cel odstavek ene izmed filozofskih knjig, med drugim pa komentiralo tudi, da se predstavniki estetike grdega že leta trudijo, da bi premagali pamet, "a jim ne bo uspelo, ker piranska pamet je nepremagljiva".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  13 .01. 2022 ob  13: 47
V komunali so celo humoristi.
Tam se smejejo koperanti in privatnik direktor.
Občanom pa ne gre na smeh.
Ugrabljenemu podjetju Genio ni kos.
Compatto |  12 .01. 2022 ob  13: 15
-1
Kaj pa če bi v naše lepo mesto dali več ali večje zabojnike za škavace, če bi večkrat odvažali, tudi ob sobotah ali nedeljah (v Izoli), kaj če bi imeli dežurnega.
In kako bi bilo, če bi redarstvo malček več delalo (ne preveč, prosim) in bi komu zatolklo globo, ali pa bo vsaj sosed rekel sosedu kako in kaj?
Pustite škavace tam par dni, naj pridejo podgane, mačke, galebi ali golobi. Nekdo se bo že zganil.
Che tristezza