SLOVO INTERNETNE IKONE: Poginila je 'čemerna mačka'

Svet

Poginila je čemerna mačka, bolj znana pod angleškim nazivom "grumpy cat". Kot so sporočili njeni lastniki, je internetna zvezda iz Arizone poginila v torek zaradi zapletov pri vnetju sečil. Stara je bila sedem let.

"Nekateri dnevi so bolj čemerni od drugih," so še zapisali njeni lastniki. Spomnili so, da je mačka na milijone ljudi spravila v dobro voljo, tudi v težkih časih, in da bodo njeni oboževalci ohranjali njen duh pri življenju. Tardar Sauce, kot je bilo pravo ime čemernice, je zaslovela leta 2012, ko so po spletu zaokrožile fotografije z njenim nezadovoljnim izrazom. Njena podoba je skoraj nemudoma postala meme in takrat se jo je prijel vzdevek "grumpy cat", poroča britanski BBC.

Tabatha Bundesen s svojo 'čemerno mačko'

Prepotovala svet, lastnikom prinesla vrtoglavo premoženje

Poseben mačji izraz pa ni bila posledica njenega počutja, ampak mačje pritlikavosti, je nekoč pojasnila njena lastnica Tabatha Bundesen. Čemerna mačka je prepotovala cel svet in se večkrat pojavila na televiziji, leta 2014 je bila celo zvezda svojega božičnega filma. Na družbenih omrežjih ima več milijonov sledilcev.

Tabitha Bundesen je sicer nekoč delala kot natakarica, a je že po nekaj dnevih, ko je Tarder Sauce zaslovela na spletu, dala odpoved. Čeprav ni znana vrednost mačke, nekateri ocenjujejo premoženje njenih lastnikov na nekaj milijonov dolarjev. Med drugim so lani dobili tožbo zaradi kršenja avtorskih pravic in prejeli odškodnino v višini 710.000 dolarjev.

'Čemerna mačka', ena od nespornih internetnih ikon, ki je nasmejala mnoge.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija