SLOVENSKI USPEH DOPOLNIL CENE PREVC: Po zmagi Križnarjeve tudi on stopil na stopničke

Svet

Norvežan Marius Lindvik (243,8 točke) je zmagovalec posamične tekme za svetovni pokal smučarskih skakalcev v nemškem Willingenu. Drugo mesto je pripadlo Nemcu Karlu Geigerju (238,7), tretji pa je bil z uspehom kariere slovenski skakalec Cene Prevc (235,6).

S tem je 25-letnik iz Selške doline prvič stal na stopničkah na posamičnih tekmah za svetovni pokal. Pred tem je zbral dve uvrstitvi na oder za zmagovalce na mešanih ekipnih tekmah, dvakrat pa tudi na ekipnih tekmah za moške. V petek je v Willingenu že slavil kot del mešane ekipe skupaj z Anžetom Laniškom ter Emo Klinec in Uršo Bogataj, obenem pa je dopolnil današnji slovenski uspeh, potem ko je na tekmi z eno serijo v ženski konkurenci slavila Nika Križnar.

Nika Križnar. 151 m. ???????? rekord. Zmaga! ???? ???? ???? #sloskiteam #junakizime

Posted by Smučarska Zveza Slovenije - SloSki.si on Sunday, January 30, 2022

V finalu so nastopili še štirje slovenski predstavniki. Drugi najboljši je bil Timi Zajc (207,1), ki je zasedel deveto mesto. V drugi seriji je sicer pridobil eno mesto. Tik za njim se je zvrstil Lovro Kos (206,7), ki je v finalni seriji skočil 138,5 metrov, a izgubil nekaj točk zaradi slabše vožnje v iztek. Najboljši slovenski skakalec to zimo Anže Lanišek (194,1) je v drugi seriji pridobil šest mest, potem ko je skočil 130,5 m in zasedel končno 15. mesto.

Do točk je prišel tudi Peter Prevc (179,6), ki je v finalu nekoliko nazadoval in zabeležil končno 20. mesto. Brez točk pa je ostal v soboto sedmouvrščeni Žiga Jelar (70,1) na 35. mestu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija