SLOVENSKI SELEKTOR PO PORAZU PROTI MADŽAROM: Polfinale je še vedno dosegljiv

Svet

Slovenski rokometaši so bili po včerajšnjem porazu proti Madžarom na letošnjem evropskem prvenstvu na Švedskem, Norveškem in v Avstriji razočarani, navkljub temu pa imajo še vedno možnosti, da si izborijo mesto na enem od treh aprilskih kvalifikacijskih turnirjev za olimpijske igre v Tokiu. Še vedno je dosegljiv tudi polfinale na letošnjem EP.

"Izgubili smo eno tekmo na evropskem prvenstvu, zaradi tega ne bomo delali drame. Nastopamo na največji rokometni sceni, v prihodnosti bomo prav tako izgubljali, a tudi zmagovali," je po porazu v Malmöju z Madžari z 28:29 dejal selektor Slovenije Ljubomir Vranješ.

"V prvem polčasu smo igrali zelo dobro, tudi naše menjave so se izkazale. V začetku drugega polčasa nismo našli pravega ritma. Ob tem smo zastreljali tudi precej 'zicerjev'. Bilo je enostavno preveč napak, da bi lahko premagali dobro Madžarsko in njeno obrambo," je dejal Vranješ.

Prvi mož stroke je Deana Bombača, absolutnega junaka petkove tekme proti Islandiji, v igro poslal šele v 47. minuti. "V naši ekipi imamo dobre igralce in želim, da vsi igrajo. Turnir je dolg, če bi na današnji tekmi zmagali, potem se o Bombaču bržkone ne bi pogovarjali. Vsi igralci si zaslužijo moje zaupanje," je v zvezi s tem dejal Vranješ.

"Po tem porazu sem zelo razočaran. Mislim, da smo padli, ne da bi izstrelili vse naše naboje. V drugem polčasu se nismo držali dogovora, obramba je bila pod našo ravnjo," je takoj po tekmi dejal kapetan Jure Dolenec, z osmimi goli najbolj učinkovit slovenski strelec.

"Vedeli smo, da sta glavni madžarski orožji krožni napadalec Bence Bahidi in njihovi strelci z razdalje. Madžari so nas v drugem polčasu povsem zasenčili, mi pa smo vse delali narobe. Prvenstva še ni konec, potrebno se bo zbrati in dati glave gor," je še med drugim dodal Škofjeločan.

"Skušali bomo čim hitreje pozabiti na poraz proti Madžarom. Ni še konec, vse je v naših rokah. Upam, da nas ta poraz ne bo preveč potrl, tudi v primeru zmage bi morali premagati Portugalce za napredovanje. Moramo se spočiti in se čim bolje pripraviti na naslednjo tekmo," je po porazu dejal Izolan Borut Mačkovšek.

"Močno smo si želeli zmage. V prvem polčasu smo imeli vse niti igre v svojih rokah, ključen je bil začetek drugega polčasa. Takrat so nas Madžari ujeli in začutili svojo priložnost, ob tem smo tudi mi malce padli. Borili se bomo do konca, vse je še odprto," je po prvem porazu na letošnjem turnirju dejal Blaž Janc.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  20 .01. 2020 ob  11: 52
SEDAJ BO ŠLO SAMO ŠE NAVZDOL.