Slovenski rokometaši danes v Ukrajini

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo danes v Zaporožju igrala drugo kvalifikacijsko tekmo za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju leta 2015. Na nasprotni strani igrišča ji bo stala Ukrajina, tekma pa se bo v tukajšnji palači športov pričela ob 16.30.

Slovenski rokometaši ne skrivajo, da so po velenjski zmagi nad Švicarji s 33:30 odločeni, da v Zaporožju osvojijo drugi par točk in se še bolj približajo svojemu primarnemu cilju - junijskima dodatnima tekmama za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju. Slovenija bo dodatni tekmi igrala le v primeru prvega mesta v skupini 3.

Slovenija bo na izjemno pomembnem dvoboju nastopila brez treh nosilcev igre. Urošu Zormanu, ki je zavoljo poškodbe gležnja manjkal že na velenjski tekmi, sta se na seznamu manjkajočih pridružila tudi Jure Dolenec in Jure Dobelšek. Prvi bo današnjo akcijo izpustil zaradi rojstva prvorojenca, drugi pa si je na treningu poškodoval stegensko mišico. Nastalo vrzel na krilnem položaju bo zapolnil Simon Razgor, na zunanjem položaju pa David Miklavčič.