SLOVENSKI KOŠARKARJI EP ZAČELI Z ZMAGO: Litvo premagali z 92:85

Svet

Košarkarji Slovenije so v 1. krogu evropskega prvenstva v Kölnu (skupina B) premagali Litvo z 92:85 (27:27, 51:48, 69:67).

Košarkarji Slovenije so dobili uvodno tekmo evropskega prvenstva. V Kölnu so bili boljši od Litve z 92:85.

Slovenija ima jutri prost dan, v soboto ob 20.30 pa jo čaka Madžarska. V predtekmovanju se bo pomerila še z Bosno in Hercegovino, Nemčijo in Francijo, v nadaljnje tekmovanje pa vodijo prva štiri mesta.

Zmaga proti močni, čvrsti zasedbi iz Litve, ki kot običajno sodi med kandidate za najvišja mesta, je odlična spodbuda za nadaljevanje eurobasketa, na katerem Slovenija brani zlato medaljo iz Istanbula 2017.

Hkrati je Slovenija naredila prvi velik korak k čim bolj ugodnemu tekmecu v osmini finala. Reprezentance iz Nemčije se bodo v Berlinu srečale s skupino A iz Tbilisija, v kateri so Črna gora, Španija, Gruzija, Bolgarija, Belgija in Turčija.

BONUS VIDEO: Kdo vse se bo v Kopru potegoval za mesto župana?

Mike Tobey je zbral 24 točk (met 11:17) in ujel osem odbitih žog, vseeno pa je bil tudi po mnenju Fibe igralec tekme Luka Dončić - 14 točk (met 4:14, trojke 1:8), 10 podaj, 6 skokov. Prav toliko točk kot Dončić je ob enem zgrešenem metu zbral Jaka Blažič, kapetansko pa je igral Goran Dragić, ki je v dobrih 23 minutah zbral 19 točk ob metu 3:4 za tri točke. Dvomesten je bil tudi Vlatko Čančar - 11 točk (met 4:5).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija