SLOVENSKI IZVEDENCI ZA BALISTIKO POVRŠNI IN NESTROKOVNI? Abramov zagovornik v sodni spis vložil novo mnenje

Kronika

Na celjskem okrožnem sodišču je danes na sojenju Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber marca 2015, njegov njegov zagovornik Michael Rotter v sodni spis vložil novo balistično mnenje, izdelano na Hrvaškem. Iz mnenja izhaja, da naj bi slovenski balisti delo opravili površno in nestrokovno, je povzel Rotter.

Novo mnenje je treba prevesti v slovenščino, potem se bo z njim seznanilo tudi tožilstvo, do njega se bo opredelila tudi slovenska balistična stroka.

Tožilec Gorazd Kacijančič pa je predlagal branje sms-sporočil med Vebrovo in Abramovim, ker bi rad dokazal, da je bila njuna zveza tik pred razpadom.

Sodišče je danes med drugim zaslišalo tudi Abramovo sosedo, ki mu je dajala denar in zlatnino in ki je ostal dolžan tudi 12.000 evrov.

Sojenje se bo nadaljevalo 16. decembra z zaslišanjem prič.

Policijska preiskava smrti Vebrove leta 2015 je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. Konec aprila 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 30 let zapora.

Abramov, ki je zaradi domnevnega umora Vebrove v celjskem priporu, zanika obtožbe. Med preiskavo je dejal, da jo je ustrelil po nesreči med čiščenjem puške, saj da je bil prepričan, da v cevi ni nabojev.

Abramov je bil lani novembra sicer skupaj s svojima staršema in partnerko Julijo Adlešič že obsojen v zadevi odrezana roka, v kateri je priznal zavarovalniško goljufijo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija