SLOVENSKE TENIŠKE IGRALKE S POLNIMI ŽEPI ZAPUŠČAJO SEVILLO: Toliko so zaslužile za zgodovinski uspeh

Slovenija

Slovenske teniške igralke z visoko dvignjenimi glavami in polnimi žepi zapuščajo Sevillo, kjer so se prebile med štiri najboljše reprezentance na svetu in dosegle zgodovinski uspeh za slovenski tenis. Za nagrado si bodo razdelile slabih 900.000 evrov.

✨SLOVENKE ČLANICE TOP 4-ih REPREZENTANC SVETA✨ Slovenska ženska izbrana vrsta je svojo pot zaključila v polfinalu...

Posted by Tenis Slovenija on Saturday, November 11, 2023

Mednarodna teniška zveza (ITF) je dvanajstim udeleženkam zaključnega turnirja namenila skoraj devet milijonov evrov. Za uvrstitev v Sevillo so slovenske igralke dobile približno 450.000 evrov, za uvrstitev v polfinale, kjer so morale priznati premoč Italiji, pa še dodatnega skoraj pol milijona. Zmagovalke finalnega turnirja bodo bogatejše za 2,2 milijona evrov, poraženke v finalu pa bodo dobile 1,3 milijona.

Slovenske igralke so si denar razdelile glede na vloge v reprezentanci, zato ni skrivnost, da sta največ dobili Kaja Juvan in Tamara Zidanšek. Prva je za primerjavo letos na turnirjih WTA iz nagradnih skladov zaslužila okoli 450.000 evrov, Zidanšek pa slabih 300.000 evrov.

"Finančna nagrada, ki si jo bodo razdelile članice ekipe, je lahko spodbuda mlajšim generacijam, da igranje za reprezentanco ni samo čast, ampak se tudi denarno splača," je na Facebooku zapisal predsednik strokovnega sveta Teniške zveze Slovenije (TZS) Marko Por.

Slovenija ???????? 3. mesto na svetovnem ekipnem prvenstvu BJK Cup. Tenis Slovenija Vrhunski rezultat . Nacrtna pomladitev...

Posted by Marko Por on Saturday, November 11, 2023

Ob tem je nanizal nekaj ključnih dejavnikov na poti do zgodovinskega podviga. "Načrtna pomladitev ekipe in gradnja odličnih odnosov med igralkami in trenerskim štabom je prinesla vrhunski rezultat. Andrej Kraševec in Daniel Šantl sta tu opravila vrhunsko delo. Piko na i pa je ekipi prinesel Blaž Kavčič s svojim zmagovalnim pristopom. Ključno je bilo vztrajati na načrtu iz 2018, da sta nosilki ekipe Tamara in Kaja," je dodal Marko Por.

Polfinale v Sevilli je napolnil tudi blagajno Teniške zveze Slovenije, ki je od ITF dobila približno 350.000 evrov, kar je malo več od desetine letnega proračuna zveze.

"Leta 2013 smo imeli 600.000 evrov proračuna, zdaj pa bomo s to nagrado presegli tri milijone. Nagrada je zelo dobrodošla in namenili jo bomo v mladinski tenis oziroma v teniške turnirje serije WTT v Sloveniji. Ti so za naše mlade igralce, ki se prebijajo v svet profesionalnega tenisa, zelo pomembni, saj z igranjem doma dobijo priložnost za točke ATP in WTA in nimajo stroškov s potovanji v tujino. Letos smo jih skupno pripravili 14, naslednje leto pa jih bo kar 39," je povedal direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič.

Dotaknil se je tudi ugleda, ki je TZS zrasel z dejstvom, da je Slovenija ena od štirih najboljših reprezentanc na zemeljski obli. "Čestitke dežujejo z vseh koncev. Vsi se čudijo, kako lahko država z dvema milijonoma prebivalcev doseže tak uspeh, ob tem, da je še lani igrala v evroafriški skupini," je dodal Krušič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  13 .11. 2023 ob  13: 50
vseved, zate bi bil uspeh, da prej premisliš, preden kaj napišeš
vseved |  12 .11. 2023 ob  17: 22
-5
Uspeh bi bil finale.
Zvitalisica |  12 .11. 2023 ob  12: 20
11
Bravo, od srca privoščim. Trdo delo stoji za temi odličnimi rezultati, tu je še promocija države, mnogotere koristi, če bi to le znali izkoristiti. Gospodarska zbornica, turistično združenje in še kdo bi se lahko tu priključil in opozoril na Slovenijo tako in drugače.