SLOVENSKA REPREZENTANCA POSLALA SPOROČILO: "Dajmo fantje, naslednjih sedem dni bo ključnih"

Slovenija

Slovenija bo danes doživela dva pomembna nogometna mejnika. Prvič bo njena reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu do 21 let, kot sogostiteljica celinskega prvenstva za mlade nogometaše skupaj z Madžarsko pa bo gostila tudi največji nogometni dogodek v zgodovini samostojne države.

Slovenija bo odprla prvenstvo s tekmo skupine B v Mariboru proti aktualnim prvakom Špancem. Ta bo ob 18. uri, istočasno pa bosta drugo tekmo v tej skupini v Celju igrali Italija in Češka.

Selektor slovenske reprezentance Milenko Ačimović je v torek dejal, da slovenska izbrana vrsta že nestrpno pričakuje nastop na domačem prvenstvu. Proti Špancem je napovedal možnost visokega pritiska v obrambi, s katerim domače moštvo želi favoriziranim nasprotnikom preprečiti izvajanje nadzora nad igro.

Prvi dan prvenstva bosta na sporedu še tekmi skupine A, ki gostuje na Madžarskem. Vzhodni sosedi Slovenije se bodo ob 21. uri v Szekesfehervarju srečali z Nemci, v Budimpešti pa se bosta ob isti uri pomerili mladi reprezentanci Romunije in Nizozemske.

Tokratni turnir evropskih mladih nogometašev bo v marsičem poseben, saj bo prvi s 16 ekipami, torej štirimi več kot na prejšnjih dvaindvajsetih prvenstvih, obenem pa bo prvič v dveh delih. Skupinski del bo trajal do 31. marca, izločilne tekme pa bodo sledile v začetku junija, s finalom 6. junija v Ljubljani.

Poleg omenjenih skupin A in B na turnirju v skupini C, nastanjeni na Madžarskem, nastopajo še Rusija, Islandija, Francija in Danska, v skupini D, ki bo tekme igrala v Sloveniji, pa Anglija, Švica, Portugalska in Hrvaška.

Mlajši reprezentanti Slovenije prejeli prav posebno sporočilo

Slovenska A reprezentanca je mlajšim reprezentantom pred začetkom prvenstva poslala prav posebno sporočilo. "Dajmo fantje, naslednjih sedem dni bo ključnih," se glasi njihova spodbuda. 

Slovenska A reprezentanca je pred začetkom #U21EURO poslala sporočilo mladim reprezentantom #SrceBije

Objavil/a Nogometna zveza Slovenije dne Torek, 23. marec 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija