SLOVENSKA OBALA JE VELIKO VEČ KOT SAMO MORJE IN SONCE: To so dokazali tudi v Izoli (VIDEO)

Izola

Včeraj, ob svetovnem dnevu turizma, se je poleg drugih, dijakom namenjenih dogodkov na ploščadi pred Srednjo šolo Izola odvil dan odprtih vrat šole, javnosti pa je bil predstavljen projekt LAS Zgodbe o ribištvu. Predstavili so se dijaki, bodoči turistični delavci, ki so obiskovalcem ponudili tudi degustacijo ribjih jedi, katerih recepture je oživil omenjeni projekt.

Projekt LAS Istre Zgodbe o ribištvu je zasnovan pod strokovnim vodstvom Znanstveno-raziskovalnega središča (ZRS) Koper, ki je z namenom oživljanja davno pozabljenih zgodb, vezanih na tradicijo ribištva, k sodelovanju povabil partnerje raznolikih področij.

Osrednji namen aktivnosti je utrjevanje lokalne identitete, ki je močno vezana na ribištvo in širšega zavedanja, da je Slovenija obmorska država. Ključ do uresničitve ciljev je tudi medgeneracijsko povezovanje in približevanje tematike javnosti skozi kulinariko, dogodke in publikacije. Projekt se je začel oktobra 2021, zaključil pa se bo junija 2023.

Partner v projektu je tudi Srednja šola Izola, ki je ob svetovnem dnevu turizma odprla svoja vrata in tako obeležila tudi prihajajočo 10. letnico svojega obstoja. Javnosti so ponudili ribje jedi po starih recepturah, ki bodo sicer združene v dvojezičnem kuharskem priročniku Okus po morju / Sapore di mare. Več si poglejte v spodnjem video prispevku:

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Resnica očem skrita |  30 .09. 2022 ob  00: 35
4 tradicionalne začimbe?
Alen jedi najbolj začini z evri...
Pjero Shriba |  29 .09. 2022 ob  10: 31
Slovenska Obala ?
Ribištvo ?
Da jaz vem, je dokazano samo to, da so vplivni tovariši in tovarišice ter njihovi otroci
v naši Istri pokradli, kar se je dalo pokrast.
Ne pozabimo na arogantnega kirurga, ki je v vlogi župana pripomogel k uničenju izolske ribje industrije.
cazzimperio  |  29 .09. 2022 ob  06: 10
Kje se je dogodek zgodil?
Na obali barja in Ljubljanice?

Da v Izoli v Slovenski Istri.
Novinar spet si falil.