SLOVENSKA NOGOMETNA REPREZENTANCA TRENIRALA TAM, KJER NI ŠE NIHČE: Vinska klet Vinakoper je postala nogometno igrišče (FOTO)

Koper

Slovenska nogometna reprezentanca na čelu s selektorjem in predsednikom NZS je v sklopu priprav na tekmo z Gibraltarjem v sredo obiskala Vinakoper in njegovo novo odprto restavracijo KOGO. Pričakalo jih je veliko presenečenje: vinska klet Vinakoper se je samo zanje tisto popoldne spremenila v pravo nogometno igrišče. Med hrastovimi sodi je "zrasla" trava, postavljeni so bili goli in igrišče, ki je imelo reprezentativnih 10 x 10 metrov, je reprezentante sprejelo na – recimo temu precej nenavaden trening.

"V Vinakoper smo ponosni sponzor NZS," je dejal mag. Borut Fakin, direktor Vinakoper, "vinogradništvo in šport prežemajo mnoge skupne vrednote in karakteristike. Trdo delo, vztrajnost, preciznost, srčnost, poseganje preko meja, pa tudi uživanje, zabava, družabnost. Našim reprezentantom smo želeli ta naš odnos pokazati na res drugačen način. Nogomet in vino smo združili v samem srcu dogajanja – vinski kleti. Verjamem, da lahko tudi zatrdim, da smo s tem postali tudi prva vinska klet na svetu, ki je v svoji kleti gostila nogometno tekmo. Ali trening."

Borut Fakin (na sredini)

Reprezentanti so bili nad vzdušjem, ki so jim ga v Vinakoper pričarali, navdušeni, in so izziv igranja takoj sprejeli. Spopadli so se v streljanju na gol, zaposlene iz Vinakoper pa navduševali z virtuoznimi podajanji ter drugimi nogometnimi spretnostmi. Rdečih in rumenih kartonov tokrat niso podeljevali, jih bodo pa reprezentanti v primeru zmage nad Gibraltarjem zagotovo dobili. "Naše kartone zmagovitega refoška in malvazije, seveda," v smehu obljublja direktor Vinakoper.

Kako se naši reprezentanti znajdejo v nenavadni izkušnji igranja v vinski kleti, si bo kmalu mogoče ogledati v video posnetku dogajanja, ki bo objavljen na FB in IG profilih Vinakoper.

Reprezentanti navdušeni nad restavracijo KOGO

Glavni namen srečanja je bil obisk restavracije KOGO, ki je svoja vrata odprla pred kratkim. Kot nova glavna atrakcija gostinske ponudbe Kopra, tudi reprezentantov ni razočarala. Prevzela sta jih tako ambient kot tudi gastronomska ponudba z vrhunskimi vini na čelu.

Izbrana vina Vinakoper bodo tudi sicer del gastronomske ponudbe na vseh tekmah A reprezentance, vedno bo na hladnem seveda tudi steklenica penine Capris, katero bodo igralci odprli v vsakem zmagovitem trenutku.