SLOVENSKA JADRALCA EVROPSKA PRVAKA: V razredu seascape 18 blestela Karlo Hmeljak in Vid Jeranko (FOTO)

Piran

Slovenska jadralca Karlo Hmeljak in Vid Jeranko sta postala evropska prvaka v jadranju v razredu seascape 18 na odprtem evropskem prvenstvu, ki se je v soboto končalo v Portorožu.

V štirih dneh jadranja v idealnih pogojih je organizatorju, Jadralnemu klubu Pirat Portorož ob podpori Marine Portorož, uspelo izpeljati celoten program odprtega evropskega prvenstva za razred seascape 18. Jadralo je 26 posadk iz petih držav, najuspešnejša pa je bila prav domača posadka Jeranko - Hmeljak z jadrnico Forca.

Na drugo mesto sta se uvrstila Dejan Presen in Denes Szilagyi (JK MIPC), tretje mesto sta zasedla Tit Plevnik in Andraž Mihelin (JK ŽivaAna). Četrta je bila posadka v sestavi Blaž Kmetec, Jure Jerkovič in Robert Zajc (ŠD Gibanca), ki sta ji na petem in šestem mestu sledili dve družinski posadki, in sicer Mitja, Urška in Sara Margon (JK Pirat Portorož) ter Jan, Zala in Aleks Kobler (JK AdaLittle).

Prva dva dneva je pisani floti jadra na morju polnila burja z jakostjo do 15 vozlov, ki je zaradi obratov in nestanovitnosti od jadralk in jadralcev zahtevala nekoliko več taktičnega znanja. Tretji in četrti dan je pihal nekoliko šibkejši maestral. Organizatorji so izpeljali vseh 12 predvidenih plovov.

"Zadovoljni smo, da smo v Portorož privabili odlične jadralce in v idealnih pogojih uspeli izpeljati celoten program regate. Poleg jadranja smo za tekmovalce pripravili tudi spremljevalni program z odbojko na mivki, koncertom in veliko druženja. Verjamem, da se bodo domov vrnili z lepimi spomini," je sporočil Mitja Margon, predsednik Jadralnega kluba Pirat Portorož.

Razred seascape 18 se je rodil prav v Sloveniji, saj sta znamko pred več kot desetimi leti začela razvijati dva slovenska oceanska jadralca - Andraž Mihelin in Kristian Hajnšek. Seascape 18 je najbolj priljubljen med štirimi različnimi modeli teh jadrnic in se uvršča med najhitreje razvijajoče se evropske jadralne razrede.

Portorož je letos EP v tem razredu gostil že tretjič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija