SLOVENSKA ISTRA IMA NOVO VINSKO KRALJICO: Krono bo odslej nosila Tea Ivančič (FOTO)

Koper

Klet Vinakoper je v sodelovanju z Društvom vinogradnikov in vinarjev slovenske Istre organizirala Martinovo degustacijo.

Ob vinskem prazniku je družba Vinakoper, v petek, 8. novembra, pripravila pestro celodnevno dogajanje, ki se je začelo z dnevom odprtih vrat kleti v dopoldanskem času, nadaljevalo z After work partijem v vinskem butiku ter zaključilo z Martinovo degustacijo v Hiši Refoška v sodelovanju s Društvom vinogradnikov in vinarjev slovenske Istre.

Z željo po povezovanju se je tako zbralo več kot 15 vinarjev iz vseh štirih obalnih občin. Tako je bilo mogoče, poleg vin Vinakoper, poskusiti tudi vina iz sledečih kleti: Kmetija Jogan, Vina Bordon, Kralj, Hreščak, Ražman, Markovič, Mahnič, Steras, Jakomin, Prodan, Zaro, Gordia, Korenika Moškon, Robi in Dorjano Korenika, Vina Montis & Eko Laura in Sartori.

Času primerno so vinarji največ pozornosti namenili mladim vinom, seveda pa so poskrbeli tudi za posebnosti starejših letnikov. Številni ljubitelji žlahtne kapljice, prijatelji in poslovni partnerji kleti Vinakoper so poleg vin uživali v izbranih okusih gastronomskih ponudnikov: Agrarie Koper, Zigante tartufov, Istrian bistro & Tapas bara – Hoteli LifeClass Portorož in Tramontane.

Direktor kleti Vinakoper Borut Fakin je na dogodku povedal: "Spajanje odličnih vin z drugimi zakladi naše Istre je zagotovo tista pot, ki nas bo vodila do tega, da se bodo naša vina na domačem in na tujih trgih še bolj uveljavila, istočasno pa se bo s tem krepila tudi prepoznavnost naših krajev kot vinske in kulinarične destinacije. Zato sem izjemno vesel, da smo tudi letošnje martinovanje pripravili v sodelovanju z Društvom vinogradnikov in vinarjev slovenske Istre in drugimi ponudniki istrskih kulinaričnih dobrot."

Predsednica Društva vinogradnikov in vinarjev slovenske Istre Ingrid Mahnič je povedala: "Zelo sem ponosna na to, da skupaj s kletjo Vinakoper dvigujemo kulturo pitja vina. Že lansko Martinovanje je bil dokaz, da smo na pravi poti, zato smo letos ponovno organizirali ta dogodek in ga nadgradili. Okronali smo namreč že 9. vinsko kraljico slovenske Istre. Krono bo tako od danes dalje nosila Tea Ivančič. Ravno vinska kraljica je tista, ki nam pomaga pri promociji naših vrhunskih vin iz slovenske Istre."

Nova vinska kraljica slovenske Istre je postala Tea Ivančič.

Poleg same degustacije mladih vin so na martinovanju imenovali botro Malvazije in botra Refoška za letnik 2019. To sta postala Lea Sevšek Buterin (Belvedere hotels & resorts - Izola) in Marcel Bešter (Eurotas hoteli). V kleti so prepričani, da bosta oba zagotovo poskrbela, da bo širjenje dobrega glasu o vinih po naši deželi in svetu uspešno in slišno. Na dogodku pa so poleg botrov, kot že prej omenjeno, izbrali tudi novo vinsko kraljico slovenske Istre - Teo Ivančič.

Botra Malvazije Lea Sevšek Buterin in boter Refoška za letnik 2019 Marcel Bešter

Dogodek so z glasbenimi inserti popestrili oktet Aljaž in dosedanja vinska kraljica Julija Jogan, ki je zbrano občinstvo navdušila z izjemnim nastopom.

Deli novico: