Slovenska Istra ima novo vinsko kraljico

Koper

Pred dnevi se je končal natečaj za vinsko kraljico slovenske Istre za leto 2014 in komisija, ki so jo sestavljali glavni enolog Vinakoper Boštjan Zidar, novinar Sašo Dravinec in predsednica Društva vinogradnikov slovenske Istre Ingrid Mahnič, je med tremi dekleti izbrala 22-letno Saro Pfeifer Pelicon iz Kopra. Okronali jo bodo 11. novembra.

Sara Pfeifer Pelicon

Vinska kraljica mora biti stara od 18 do 25 let, samska in stalno prebivati v eni od treh obalnih občin. Kandidatke je komisija ocenjevala na podlagi splošne razgledanosti, znanja s področja vinogradništva in vinarstva v slovenski Istri, poznavanja ponudbe vin avtohtonih sort slovenske Istre in veščin javnega nastopanja v tujih jezikih. Poslanstvo vinske kraljice je namreč prav sodelovanje na raznih prireditvah in javnih dogodkih, ki so povezani z vinom.

Kot je povedala predsednica Društva vinogradnikov slovenske Istre Ingrid Mahnič, »postaja vinska kraljica slovenske Istre vse bolj prepoznavna. Vinska kraljica 2013 Kim Mahnič je v zadnjem letu obiskala kar 36 dogodkov in tako širila vinsko kulturo doma in v tujini.«

Sicer pa bo kronanje nove vinske kraljice na martinovo, 11. novembra, v šotoru Vinakoper. Sara Pfaifer Pelicon bo od svoje predhodnice Kim Mahnič prejela vinsko krono, v trajno last pa vinsko večerno obleko.

k |  04 .11. 2013 ob  18: 49
Obrekovanje in laganje je kaznivo dejanje in na takih forumih se da izsledit uporabnika, tako da na tvojem mestu bi pazila na besede. Glede na to, da obe veva da kaj si napisala je laz ;)
Lp
NEHAJTE BRISAT RESNICE |  04 .11. 2013 ob  13: 54
-4
Kot veste, Sara hodi z tatinim sinkotom, ki je munjen na vina. Tako da, je lepo sinko vprašal tatija če lako ta položaj zrihta punci in kot lahko vidimo, tako je tudi storil. Pozornost, ki jo bo ta ženska dobila jo bo pokopalo, altro ke lepa in pametna ufff ... jo poznam še preveč dobro. Fant se hvali kaj dela z njo v pojstli, ona pa se hvali MENI kako ji je vse to zrihtal. In če zbrišete ponovno ta komentar, ga bom samo nazaj prilepil. Ena punca ki se zanima za vina in se na njih razume, pa tudi da je miss universe,ne bo imela šanse proti eni ki je lahko manj pametna/lepa od nje, ki ima veze, oz. ima njen fant (tatin sin). Hvala in LP.
ma kako |  04 .11. 2013 ob  12: 47
-3
kaj ne bi mogla bit vinska kraljica samska? beh tudi če ni klenarja v komisiji še ne pomeni da nima vez, če hodi z njegovim sinom pa je vse jasno......
Laura |  04 .11. 2013 ob  10: 36
Vbistvu je sara delala na vinakoper ze od srednje sole in verjetno ve nekaj, in ze ki tolko govorite da je preko vez, klenarja sploh ni blo v komisiji in tisti ki je kdaj govoru z njo glede vin ve da se mala spozna ogromno na vina. To da je z sinom klenarja nima veze ker itak ona mora promovirat vse vinarje istre in ne sme promovirat enega bolj. Ce pa ste taki debili da samo pljuvate kaksna je in kolko je zabita in nima pojma o vinu ste samo ljubosumni in puste otroku veselje res
tedy |  04 .11. 2013 ob  10: 05
je pri Klenarjevih naredila tečaj?
Mrki |  03 .11. 2013 ob  11: 50
Folk pojma nima a pise samo da izpade car! Sara obvlada vina in ravno to je pomembno pri vinski kraljici.. In dosadni ste s tem kaksna je in kaksna ni, pol folka je sploh ne pozna a komentira da izpade car.. Verjetno ravno vi ki to pisete ste prazni in niste v zivljenju dosegli nic a blatite druge ki delajo nekaj kar si zelijo. Zalostno v kaksni drzavi zivimo
xy |  03 .11. 2013 ob  10: 52
ma mala je superlepa,..
umad? |  01 .11. 2013 ob  22: 29
-3
yes u are
magic |  01 .11. 2013 ob  19: 39
Prvo, takšno vrstna tekmovanja so opravičilo, neuspešnim "lepoticam", če ji sploh lahko rečemo tako, ki drugega kot glupo faco pokazat v življenju nimajo kaj...vinska kraljca, če je to njen največji dosežek v življenju potem cool .. sej boga revica ni kriva, ker se na ta način želi eksponirati in pokazati da nekaj velja ..
ok  |  31 .10. 2013 ob  17: 45
kaj mi zna kdo povedat kaj sploh "dela" vinska kraljica?
Delošto |  31 .10. 2013 ob  08: 56
In koliko novih delovnih mest bo to prineslo? Mogoče bi bilo bolje imeti vinskega kralja, ki bi spil eno lodrico na dan, bi rabili potem rabili dodatne delavce za nove trte delat, kaj bo pa ta lutka pomagala? Samo se nastavljat in nalagat.
ne moreš verjet |  31 .10. 2013 ob  08: 51
zgleda da je pogoj, da si žlahtnik ali ....liznik vinskih kao pomembnežev tipo Mahnič, Klenar.... da bi bila Tinka Tonka iz Abitantov pa ne bo šlo MA VA A CAGAR ukinite ta za nas davkoplačevalce STROŠEK!
1