SLOVENIJO VEČKRAT STRESLO: Zabeležili so več potresov, tudi na Primorskem

Kronika

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so včeraj ob 20.43 zabeležili potresni sunek 76 kilometrov severozahodno od Ljubljane, in sicer v bližini Loga pod Mangartom. Po podatkih seizmologov je bila magnituda potresa 2,0. Ponoči in zjutraj pa so zabeležili še tri potresne sunke na drugih lokacijah. 

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla četrte stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili številni prebivalci Gornjega Posočja, so sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Ponoči in zjutraj zabeležili še tri potresne sunke

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic pa so nato danes ponoči in zjutraj zabeležili še tri potresne sunke. Prvega magnitude 1,4 v bližini Ivančne Gorice, drugega magnitude 1,1 bližini Žužemberka in tretjega magnitude 2,7 v bližini Podljubelja.

Prvi potres so seizmografi zabeležili ob 1.57. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 29 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Ivančne Gorice. Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci širše okolice Ivančne Gorice.

Drugi potres so nato zabeležili ob 2.54. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 32 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Žužemberka. Tudi v tem primeru intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici. Potres so čutili posamezni prebivalci okolice Žužemberka.

Tretji potres so nato zabeležili ob 7.55. Žarišče potresa je bilo tokrat 52 kilometrov severno od Ljubljane, v bližini Podljubelja. Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla četrte stopnje po evropski potresni lestvici. Potres pa so čutili številni prebivalci širše okolice Tržiča, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija