SLOVENIJO TRESE: V zadnjih dneh zabeležili več potresnih sunkov

Slovenija

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so včeraj ob 5.14 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,9. Žarišče potresa je bilo 45 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Trebnjega, intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju pa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici. Potres so čutili prebivalci Trebnjega, Mirne Peči in okolice. 

Ob 21.54 so zabeležili zmeren potresni sunek, magnitude 1,4, žarišče potresa pa je bilo tokrat 86 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Podčetrtka. Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla četrte stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili prebivalci Podčetrtka in okolice.

Danes ob 7.54 pa so seizmografi zabeležili zmeren potresni sunek, magnitude 2,1 z žariščem potresa 79 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Brežic. Tudi tokrat intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla četrte stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili prebivalci Brežic, Krškega in okolice, so še sporočili iz Urada za seizmologijo na Agenciji RS za okolje.

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija