SLOVENIJO STRESLO TUDI DANES: Včeraj zabeležili kar dva potresna sunka na Primorskem

Kronika

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 7.23 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,9. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 47 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Dolenjskih Toplic.

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci Dolenjskih Toplic in okolice, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Primorsko včeraj dvakrat streslo

Treslo pa se je tudi včeraj, in to ne le enkrat. Poročali smo že o včerajšnjem jutranjem šibkem potresnem sunku v bližini Jelšan.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic pa so šibek potresni sunek, magnitude 2,0, zabeležili tudi sinoči ob 20.25. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 59 kilometrov južno od Ljubljane, prav tako v bližini Jelšan

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili nekateri prebivalci Jelšan in okolice, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija