SLOVENIJO SINOČI ZAJELA HLADNA FRONTA: Neurja povzročala preglavice po vsej državi razen na Primorskem

Slovenija

Slovenijo je v torek zvečer zajela hladna fronta z močnimi nalivi in vetrom. Neurja so se pojavljala po vsej državi razen na Primorskem. Gasilci so črpali meteorno vodo iz poplavljenih objektov, odstranjevali podrta drevesa, nameščali protipoplavne vreče, pokrivali poškodovane strehe in gasili požare, ki so jih povzročile strele.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so imeli gasilci največ dela v občinah Mislinja, Radlje ob Dravi, Črnomelj, Dobrepolje, Velike Lašče, Slovenske Konjice, Rogaška Slatina, Kungota, Slovenska Bistrica in Sveti Jurij ob Ščavnici.

V naseljih Loče v občini Slovenske Konjice, Male Rodne v občini Rogaška Slatina in Tribuče v občini Črnomelj so strele povzročile požar na stanovanjskih objektih.

V kraju Svinjsko v občini Sevnica je zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje, v naselju Koretno v občini Šmarje pri Jelšah pomožni objekt. Na Ptujski cesti v Račah je strela udarila v električni daljnovod in pretrgala kable.

V Spodnji Novi vasi v občini Slovenska Bistrica je meteorna voda zalila piščančjo farmo. Pri tem so gasilci poleg črpanja vode pomagali lastniku umakniti na suho 3000 piščancev.

BONUS VIDEO: Načrti ZRS Koper za naslednjih pet let so jasni

Zaradi močnih nočnih nalivov je poplavilo več cest. V Bresterniški grabi v Mestni občini Maribor je zaradi tega zapora ceste na razcepu Sredma-Medič. Obvoz poteka čez Medič, so sporočili z občine.

Narasla reka Paka je v Gornjem Doliču uničila most lokalne ceste Gornji Dolič-Kozjak.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija