SLOVENIJA SE JE ZNAŠLA NA SAMEM VRHU: Mesečev zaliv ena najlepših plaž na svetu!

Piran

Slovenska plaža Mesečev zaliv je po mnenju vplivnega portala tretja najlepša plaža na svetu. Spomnimo, geolog Timotej Verbovšek je prav včeraj opozoril, da se pod strmimi stenami omenjenega zaliva, ki predstavljajo večji del obale slovenskega morja, ni varno sončiti, saj so deli klifa krušljivi.

Svetovna turistična platforma Big 7 Travel je za letošnjo sezono predstavila lestvico 50 najlepših plaž na svetu, pri čemer je slovensko plažo Mesečev zaliv, ki se nahaja v Krajinskem parku Strunjan, uvrstila na tretje mesto. Pred njo sta na drugem mestu avstralska plaža Stokes Bay Beach, na prvem mestu pa novozelandska plaža Piha.

"Seveda se ne ponaša s tropskim vetričem Karibov, vendar je ta ohranjena obala osupljivo lepa. Mesečev zaliv na jugozahodu Slovenije v Krajinskem parku Strunjan obdajajo visoke skalne formacije, ki so jih preperela stoletja erozije, ter bleščeče modro in zeleno morje. Zahvaljujoč oddaljeni lokaciji in zaščitenemu statusu boste verjetno imeli skoraj celo plažo zase. Uživajte v prostranem razgledu na Jadran na eni od številnih pohodniških poti, ki se vijejo skozi rezervat, ali preprosto poležavajte na soncu," so opisali plažo.

Po menju omenjene platforme, je to 50 najlepših plaž na svetu. Na vrhu lestvice so Plaža Piha (Nova Zelandija), Plaža Stokes Bay (Avstralija), Mesečev zaliv (Slovenija), White Beach (Port Barton, Filipini), Plaža Laomei (Tajvan), Plaža Cabo San Juan (Kolumbija), Plaža Grand Anse (Grenada), Plaža Le Morne (Mavricij), Plaža Rock Islands (Palau), Plaža Jalousie (Sv. Lucia), Mirissa (Šri Lanka), Cable Beach (Avstralija), Cala Macarella (Menorca, Španija).

Na 14. mestu se je znašla plaža Zlatni Rat (Hrvaška), sledijo pa ji Source d’Argent (Sejšeli), Zaliv Grace (Turks in Caicos otoki), Plaža Flamenco (Portoriko), Assateague Island National Seashore (ZDA), Plaža Lanikai (Havaji, ZDA), Plaža Reynisfjara (Islandija). Na seznamu najlepših je tudi plaža Cala Marioulu (Sardinija, Italija). 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  18 .06. 2024 ob  16: 06
plaža je lepa, ma da jo imaš samo zase sploh ni res
zoran13 |  18 .06. 2024 ob  15: 35
MESEČEV ZALIV

Iskrene čestitke upravljalcem, iskrene čestitke obiskovalcem, iskrene čestitke domačinom, skratka vsem, ki ohranjajo to lepoto, da bo tudi našim zanamcem kaj ostalo...