Slovenija lahko tudi v petek iz Bruslja pričakuje pozitivno oceno

Slovenija lahko tudi v petek iz Bruslja pričakuje pozitivno oceno, je ob prihodu na zasedanje evroskupine povedal državni sekretar na finančnem ministrstvu Mitja Mavko. Evropska komisija bo v petek ocenila predlog proračuna za prihodnji dve leti, ukrepanje za odpravo presežnega primanjkljaja in strukturne fiskalne ukrepe.

"Absolutno menimo, da je naš predlog proračuna za naslednji dve leti skladen s pričakovanji in da bo zato ocena temu primerna," je poudaril Mavko ob prihodu na zasedanje finančnih ministrov držav v območju evra v Bruslju.

Državni sekretar bo sicer danes kolegom na kratko poročal o poteku bančnega pregleda, ki bo po njegovih besedah končan v decembru, pa tudi o napredku pri odpravljanju makroekonomskih neravnovesij in presežnega primanjkljaja ter razdolževanju podjetij.

O tem, ali bo trojka prišla v Slovenijo ali ne, pa ni želel ugibati. "Mislim, da je predsednica vlade zelo dobro povedala, da v Sloveniji eno trojko imamo in da mi zaupamo tej trojki in se naslanjamo na to trojko," je poudaril.

Premierka Alenka Bratušek je julija poudarila, da so s finančnim ministrom Urošem Čuferjem in guvernerjem Banke Slovenije Boštjanom Jazbecem trdno zavezani, da bodo sanirali slovenski bančni sistem.

"Vsi trije, naša trojka, smo prepričani in odločeni, da bomo svoje težave lahko rešili sami, brez druge in naslednje trojke," je dejala, ko je položaj guvernerja Banke Slovenije prevzel Jazbec.

Deli novico: